Praktisch

Staatsbaan 187
3210 Lubbeek
Maak een afspraak:
Consultaties gebeuren enkel op afspraak en in de week. Een afspraak voor consultatie kan je online maken op www.mijndieren.eu/curiovet of telefonisch op +32 479 78 46 93. Voor een gedragsconsultatie, operatie of huisbezoek, dien je sowieso te bellen. Wij zijn telefonisch beschikbaar op elke weekdag van 9.30 – 11.30 en van 13.30 – 17.00.
BEL: 0479 78 46 93 MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsenpraktijk Curiovet te Lubbeek (voordien: Dierenarts Dieter te Wilsele)

Dierenarts Dieter is Curiovet geworden! Je kan nog steeds bij ons terecht met je zieke dieren, maar ook preventief voor vaccinatie, medicatie en supplementen, chippen, info over voeding en de voeding zelf. Verder ben je ook welkom voor een gezondheidsonderzoek, (endoscopische) geslachtsbepaling en een parasitair mestonderzoek na aanschaf van reptielen of vogels. Ook voor informatie i.v.m. de aanschaf van exotische dieren en hun verzorging, kan je een afspraak maken. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

 

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Advies bij terraria-inrichting
Cardiologie
Chirurgie
Consultatie
Echografie
Kijkoperaties
Konijnen trimmen
Labotesten
Lasertherapie
Microscopie
Radiografie
Tandverzorging
Voedingsadvies

Het team van Dieter Everaert

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Dieter Everaert

Dierenarts

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen) en vogels. Na een periode vrijwilligerswerk te hebben verricht als dierenarts in Cyprus, werd in december 2004 een eigen dierenartspraktijk opgestart te Herent, bij Leuven.

Sinds juni 2013 bevindt de praktijk zich in Wilsele. Dieter Everaert is momenteel voorzitter van de diergeneeskundige werkgroep van vogels en bijzondere dieren en lid van de diergeneeskundige werkgroep VDWE (ethologie of gedragsbiologie)

Lennert Pieraets

Dierenarts

Lennert is in 2019 te Merelbeke afgestudeerd als dierenarts. Hij heeft hierna een jaar in Zweden met kleine en grote (huis)dieren gewerkt. Vervolgens twee jaar in een klein huisdieren-hospitaal in Denemarken. Omwille van zijn grote interesse in de bijzondere diersoorten, besloot hij terug te keren naar België en zich aan te sluiten bij het Curiovet team. Momenteel is hij zich aan het bijscholen om zijn certificaat “ISVPS General Practitioner – Exotic Animals” van Improve International te behalen. Je kan bij Lennert terecht voor eerstelijnsconsultaties, weke delen-chirurgie en tandoperaties. Verder diagnostiek, waaronder de medische beeldvorming, is echter zijn ding waarin hij al een certificaat “echografie” behaalde aan Tech University uit Spanje.

Britt Nijs

Dierenarts

Britt behaalde eerst een Bachelordiploma Agro- en Biotechnologie – Afstudeerrichting Dierenzorg aan Vives hogeschool te Roeselare. Tijdens het laatste jaar van deze opleiding liep ze als assistent stage bij Dieter in 2016. Door de grote interesse in de geneeskunde van bijzondere diersoorten studeerde ze verder aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Hier studeerde ze met grote onderscheiding af in juli 2023 aan de optie Gezelschapsdieren.
 Tijdens haar laatste jaar van deze opleiding deed ze opnieuw stage bij Curiovet, maar ditmaal als dierenarts. Sinds september 2023 is ze officieel bij het Curiovet team gekomen als fulltime dierenarts.
 U kan bij haar terecht voor consultaties voor alle bijzondere diersoorten en exoten. Door haar bijzondere interesse in reptielen en vogels gaat ze zich hier op termijn meer naar richten via diverse bijscholingen. Hiernaast heeft ze ook interesse in de cardiologie en anesthesie van alle bijzondere diersoorten. In de anesthesie heeft ze ondertussen al een certificate behaald voor konijnen en knaagdieren via Research Animal Training (mogelijk gemaakt door FLAIRE learning aan Newcastle University, UK).

Margot Kyra Van Den Oudenhove

Assistent

Margot maakt deel uit van ons team sinds juni 2021. Toen nog als jobstudente, sinds augustus 2021 als voltijdse dierenartsassistente. In juni 2021 behaalde ze met onderscheiding haar professionele bachelor ‘Agro- en biotechnologie Dierenzorg’ aan de Odisee co-hogeschool in Sint-Niklaas en schreef er haar bachelorproef over ‘Dierenwelzijn en lockdownmaatregelen in Belgische dierentuinen’.

Opgegroeid tussen de (grote) honden, katten, kippen en konijnen en bovendien zelf baasje van gerbils en ratjes, weet ze maar al te goed haar mannetje te staan tussen al dat dierlijk geweld hier.

Margot wordt als allround assistente ingezet voor het telefonisch onthaal, het assisteren van sommige consults en operaties, het verzorgen van de gehospitaliseerde dieren en als administratieve ondersteuning.

Shana Smets

Assistent

Vooraleer Shana in september 2022 bij ons aan de slag ging, liep ze stage bij DAP Kerberos, die net zoals ons is aangesloten bij Nesto. Tijdens die stage werd Shana opgemerkt vanwege haar inzet, motivatie en buitengewoon groot hart voor dieren. De zoektocht naar een nieuwe, enthousiaste assistent door Curiovet was dan ook snel beklonken. Shana wordt als allround assistent ingezet bij het telefonisch onthaal, het beantwoorden van e-mails, het assisteren bij consultaties en operaties, het verzorgen van de gehospitaliseerde dieren en het opvolgen van de bestellingen en leveringen.

Hannelore Bellon

Wetenschappelijk medewerkster

Hannelore is bio-ingenieur van opleiding en behaalde een doctoraat in de humane geneeskunde over longtransplantatie bij de mens. Door haar enorme interesse in dieren, volgde ze verschillende vakken van de bachelor Diergeneeskunde aan de UAntwerpen. Daarnaast behaalde ze ook het diploma Konijnendeskundige aan de Martin Gaus Academie in Nederland. In haar vrije tijd is ze vice-voorzitter van Hopster vzw, het enige konijnenadviesbureau van België. Sinds oktober 2020 biedt Hannelore ons administratieve ondersteuning en assistentie tijdens operaties en sommige consults. Daarnaast staat ze mee in voor de zorg van de gehospitaliseerde dieren en schrijft ze mee content voor onze facebookpagina en website. Ze volgt mee de wetenschappelijke ontwikkelingen op binnen het vakgebied van Bijzondere Dieren en werkt samen met Dieter wetenschappelijke artikels uit. Met haar achtergrond lijdt het geen twijfel dat ze een ongelooflijke aanwinst is voor ons team!

Uiteraard leert Hannelore onder begeleiding van Dieter heel wat bij. Daarnaast blijft ook zij zich bijscholen.