Praktisch

Dorpsstraat 44
2845 Niel
Maak een afspraak:
Maandag 8u30 - 20u00
Dinsdag 8u30 - 20u00
Woensdag 8u30 - 20u00
Donderdag 8u30 - 20u00
Vrijdag 8u30 - 20u00
Zaterdag 9u00 - 12u00
Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen. Voor noodgevallen zijn wij 24/7 telefonisch bereikbaar.
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: 03 844 17 61 MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

Wij zijn een moderne praktijk bestaande uit een team van 5 dierenartsen en 2 assistentes.

Samen zorgen wij voor een optimale verzorging van uw huisdier (hond, kat, konijn, fret, cavia,…) in een goed uitgeruste praktijk die reeds sinds 1986 een gevestigde waarde is in Niel en omstreken. De praktijk is uitgerust met verschillende apparatuur om de beste zorgen te geven aan uw dier waarbij een persoonlijke aanpak centraal staat. Gaande van jaarlijkse vaccinaties tot chirurgische ingrepen en intensive care.

Door continue bijscholing blijven we steeds up-to-date van de laatste wetenschappelijke nieuwigheden op vlak van diagnostiek, behandeling, preventie en allerhande chirurgische technieken.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Castratie
Chirurgie
Dermatologie
Echocardiografie
Echografie
Geneeskunde van het konijn
Hospitalisatie
Kattengedragsadvies
Mankheidsonderzoeken
Neurologie
Orthopedie
Radiologie
Sterilisatie
Tandverzorging
Vaccinatie
Weke delen

Het team van Daktari

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Magda Vranckx

Dierenarts

Magda stuurde af aan de rijksuniversiteit Gent in 1986 met onderscheiding in de optie kleine huisdieren. Na haar afstuderen deed ze ervaring op bij verscheidene collega’s waarna ze snel haar eigen praktijk oprichtte in Niel. Ondertussen heeft ze al meer dan 30 jaar ervaring en is de praktijk uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Niel en omstreken. Haar interessegebieden zijn voornamelijk chirurgie, zowel weke delen als de orthopedische chirurgie, en dermatologie. Daarnaast schoolt ze zich continu bij om steeds up to date te blijven over de laatste nieuwigheden.

Magda is het hoofd van de praktijk en zorgt achter de schermen voor het vlot reilen en zeilen van de praktijk.

Expertise

 • Cytologie
 • Dermatologie
 • Interne geneeskunde
 • Orthopedie
 • Weke delen

Nele Poppeliers

Dierenarts

In 2013 studeerde Nele af aan de Universiteit Gent als dierenarts gezelschapsdieren. Nadien werkte ze in een tweedelijns dierenartsencentrum waar ze een internship van een jaar doorliep. Hier werd vooral nadruk gelegd op spoed- en intensieve zorgen, chirurgie en medische beeldvorming. Na een intensief jaar ging ze vervolgens van start in een dierenartsenpraktijk waar ze de eerstelijns diergeneeskunde onder de knie kreeg. Na de geboorte van haar dochter zocht ze iets dichter bij huis een nieuwe uitdaging. Sinds 2016 werkt ze in Niel bij DAP Daktari. Ze volgt congressen in binnen- en buitenland (ESAVS) en neemt regelmatig deel aan bijscholingen vooral op gebied van interne geneeskunde en cytologie. Op deze manier blijft ze up-to-date en kan ze zich toespitsen op de vakgebieden die haar interesseren. Spreek haar gerust aan als u met vragen zit over uw viervoeter, ze helpt jullie graag verder!

Expertise

 • Cytologie
 • Interne geneeskunde
 • Tandverzorging
 • Weke delen

Ruben Van Vlasselaer

Dierenarts

Ruben studeerde in juni 2016 af aan de universiteit Gent met onderscheiding in de optie gezelschapsdieren. Daarna heeft hij een jaar gewerkt als intern in een doorverwijs- en spoedcentrum te Deinze (DAC Hond&Kat). Hier leerde hij veel bij over de eerste zorgen bij verschillende soorten spoedeisende patiënten en verdiepte hij zich verder in de medische beeldvorming (zowel echografie als radiografie). Na dit intensieve jaar is hij thuis aan de slag gegaan in de praktijk van zijn moeder. Hij heeft een bijzondere interesse in de geneeskunde van het konijn en wilt zich hier verder op toeleggen. Verder zal hij zich blijven bijscholen in de echografie van zowel buik als hart. Hij heeft een meerjarige module aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) in de cardiologie gevolgd (I, II en III). Ook de ESAVS opleiding Feline cardiology and respiratory heeft hij succesvol afgerond. Hij heeft zich reeds bekwaam gemaakt in de echografie van de buik dankzij meerdere opleidingen in zowel het binnen- als buitenland. Met zijn immer enthousiasme zet hij zich volledig in voor een optimale verzorging van uw viervoeter.

Expertise

 • Cardio-pulmonaire aandoeningen
 • Echocardiografie
 • Echografie
 • Geneeskunde van het konijn
 • Spoed

Vincent Van Hove

Dierenarts

Vincent studeerde met onderscheiding af in 2016 in de optie kleine huisdieren, met een bijzondere interesse voor chirurgie en orthopedie. Samen met Ruben is hij meteen gestart met een roterend internship bij DAC Hond & Kat, een doorverwijs-centrum voor spoed en tweedelijns-gevallen. Dit was een enorm intensief en leerrijk jaar, waar hij heel veel praktische kennis heeft opgedaan. Na dit jaar is hij meteen beginnen werken in een eerstelijnspraktijk en heeft hij zich verder bijgeschoold in chirurgie door het volgen van enkele internationale cursussen aan de European School of Advanced Veterinary Studies (ESAVS). Ten alle tijden staat hij voor jou en jouw viervoeter klaar, wat het probleem ook mag zijn.

Expertise

 • Interne geneeskunde
 • Orthopedie
 • Spoed
 • Weke delen

Erik Van Mechelen

Dierenarts

Erik studeerde in 2016 af aan de universiteit Gent met onderscheiding in de optie gezelschapsdieren. Daarna heeft hij 4 jaar gewerkt in een drukke eerstelijnspraktijk waar hij zich verder verdiepte in de verschillende takken van de diergeneeskunde. Hier deed hij veel ervaring op met kittens en puppy’s en hun veel voorkomende aandoeningen. Hij heeft zich bekwaam gemaakt in routine operaties. Uitdagende cases gaat hij zeker niet uit de weg en probeert steeds voor baas en dier de beste oplossing te vinden. Via de European School of Advanced Veterinary Studies (ESAVS) legt Erik zich verder toe op de neurologie en oncologie.

Tandheelkunde is zijn expertise en dit gaat hij ook verder uitbouwen via verschillende bijscholingen.

Erik staat jullie met raad en daad bij over alle vragen betreffende puppy’s en kittens. Aarzel niet hem te contacteren voor meer info!

Expertise

 • Neurologie
 • Oncologie
 • Tandverzorging

Nena Van Leemwyck

Dierenartsassistente

Nena baatte gedurende 10 jaar haar eigen duikshop uit onder de Spaanse zon. Naast deze droom die ze al heeft kunnen waarmaken, is ze al van kinds af aan enorm gepassioneerd door kleine huisdieren. Haar communicatieskills en gedrevenheid voor de sector hebben Daktari volledig overtuigd om Nena haar tweede droom waar te laten maken in een functie als dierenartsassistente.

 

Anke Cassiers

Dierenartsassistente