Praktisch

Hilarion Thanslaan 69
3621 Lanaken
Maak een afspraak:
Maandag 9u00-19u00
Dinsdag 9u00-19u00
Woensdag 9u00-19u00
Donderdag 9u00-19u00
Vrijdag 9u00-19u00
Zaterdag 9u00-12u00
Bestellingen: assistente@de4voeter.be
BEL: 089711901 MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsencentrum De4voeter te Rekem

Heeft jouw trouwe viervoeter of spinnende levensgezel ergens last van? Kom langs bij dierenartsencentrum De4voeter.

Je bent van harte welkom met honden, katten, konijnen, en vogels. Wij onderzoeken jouw huisdier, geven advies en verlenen de nodige zorg.

Steeds welkom na afspraak, zodat we voldoende tijd kunnen inplannen om jouw huisdier van snuit tot staart te onderzoeken.


Wist je dat stress een enorme impact heeft op het welzijn van katten? We zijn dan ook trots dat we onszelf van het ISFM ‘katvriendelijke kliniek‘ mogen noemen. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk oorzaken van stress bij katten weg te nemen als ze ons een bezoekje brengen.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Cardiologie
Castratie
Chirurgie
Consultatie
Dermatologie
Echografie
Hospitalisatie
Kattenziekten
Labotesten
Oogheelkunde
Orthopedie
Radiografie
Tandextracties
Tandverzorging
Vaccinatie
Voedingsadvies
Weke delen

Het team van Dierenartsencentrum De4voeter

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistentes staan dagelijks paraat voor de behandeling van jouw dier.

foto brecht de4voeter

Brecht Loyson

Dierenarts

Dr. Loyson Brecht is afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Gent in ’91. Binnen de kleine huisdieren heeft hij extra aandacht voor chirurgie, zoals abdominale chirurgie, weke delen en botchirurgie voor hond en kat. Je 4voeter kan bij ons dus ook terecht voor kruisband-operaties, patella-chirurgie, heupchirurgie, …

Verder verdiept hij zich in alle mogelijke kattenziekten, zoals leucose, kattenaids en niesziekte.
Brecht zorgt voor de volledige ondersteuning van FIV-positieve katten. Blijvende therapie en systematische opvolging zorgen ervoor dat ook deze katten een kwalitatief leven hebben.

Daarnaast staat hij ook in voor de volledige tandextracties met post-operatieve begeleiding. Op deze manier zijn de dieren snel terug onbezorgd aan het eten.

Ook voor oogheelkundige ingrepen kan jouw huisdier bij Brecht terecht.

Om al zijn patiënten optimaal te kunnen behandelen, volgt hij nog steeds verschillende internationale opleidingen. Zo is hij steeds mee met de laatste ontwikkelingen op het vlak van kattengeneeskunde. Dankzij zijn doorgewinterde kennis en jarenlange ervaring mag Brecht dan ook heel wat buitenlandse patiëntjes verwelkomen.

foto benedikte 4voeter

Benedikte Van Calster

Dierenarts

Dr. Van Calster Benedikte is afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Gent in ’92. Haar interesses zitten voornamelijk bij de huidpatiënten: allergieën, rasgebonden huidziekten, …

Huidallergie-testen worden dan ook in de praktijk georganiseerd en opgevolgd: zowel voor bloed-afnames als voor intra-dermale testing kan je bij Benedikte terecht. Het blijvend ondersteunen van jouw allergisch huisdier en de jeuk onder controle houden vormen haar topprioriteiten. Hiervoor wordt steeds een gepersonaliseerd traject uitgestippeld.

Verder heeft ze ook interesse in konijnen en andere knaagdieren. Je kan niet enkel bij haar terecht voor de jaarlijkse controles, maar ook voor gespecialiseerde zorg. Denk maar aan konijnen met zware gebitsproblemen, darmproblemen of blaasstenen.

Haar jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ze ook nog eens de geknipte praktijkcoördinator is.

foto charlotte 4voeter

Charlotte Conraads

Dierenarts

Charlotte Conraads is afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Gent in 2019. Hiermee is een mooie kinderdroom in vervulling gegaan. Diergeneeskunde is een passie en daardoor streeft ze naar de best mogelijke zorg voor jouw huisdier.

Momenteel staat ze vooral in voor eerstelijnsgeneeskunde, waarbij ze een sterke interesse heeft voor interne geneeskunde. Hiervoor volgt zij dan ook extra opleidingen.

Zij staat ook in voor het laparoscopisch steriliseren van honden.

Daarnaast is ze ook geïnteresseerd in kattengeneeskunde.

Sam De Weerd

Dierenarts

Dr. Sam De Weerd had al op 4-jarige leeftijd de ambitie om dierenarts te worden. Gedreven door deze levenslange droom behaalde Sam in 2023 zijn diploma.
Sam heeft een bijzondere fascinatie voor het unieke gebied van de exotische dierengeneeskunde en zorgt daarnaast voor uitgebreide eerstelijnsgeneeskunde voor kleine huisdieren.

Arnaud Desorbay

Dierenartsassistent

Arnaud is afgestudeerd in dierenzorg aan de hogeschool van Gent in 2022.

Met een groot hart en passie voor dieren, staat hij in voor het verzorgen van onze patiënten en versterkt hij ons team.

Joëlla

Joëlla Weijts

Dierenartsassistente

Joëlla studeerde af aan Citaverde College te Heerlen (Nederland) in 2011 als para-veterinair.

zij is de rechterhand van de dierenartsen als 1ste assistente.
Joëlla coördineert de overgewichtconsulten, meet perfect-fit tuigjes aan en is verantwoordelijk voor bestellingen via assistente@de 4voeter.be 
Sayenna

Sayenna Duijckers

Dierenartsassistent

Jobstudent Sayenna zit momenteel in haar tweede jaar diergeneeskunde. Als dierenartsassistent staat ze elke zaterdag paraat voor jouw viervoeter!

Britt Smeets

Dierenartsassistent

Britt heeft al van 6jarige leeftijd de droom om met dieren te werken, in 2020 is zij afgestudeerd als dierenverzorgster.

Zij staat samen met onze andere assistenten in het voor het verzorgen van onze patiënten.

Als je Britt niet vindt bij haar dieren dan vindt je haar wel terug op het volleybalplein!

Wies

Wies Monnissen

Wies staat in voor het hygiënisch onderhoud van de praktijk. Ze onderhoudt ook alle machines (wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, operatietafels). Het zuiver maken van de hokken en het knuffelen van de opnamepatienten doet ze met plezier.

Aangezien ze reeds heel lang werkt bij de4voeter wordt ze dan ook gezien als een vaste waarde en springt ze ook bij waar ze kan.

Haar grote hobby’s zijn haar hondje Ziggy en haar twee kleinkinderen.