Praktisch

Gierlebaan 131
2275 Lille
Maak een afspraak:
Maandag 8u30 - 12u30 13u - 19u
Dinsdag 8u30 - 12u30 13u - 19u
Woendag 8u30 - 12u30 13u - 19u
Donderdag 8u30 - 12u30 13u - 19u
Vrijdag 8u30 - 12u30 13u - 19u
Zaterdag 8u30 - 12u
Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen. Voor noodgevallen zijn wij 24/7 telefonisch bereikbaar.
BEL: 014 88 15 02 MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsenpraktijk De Brem te Lille

Heeft jouw trouwe viervoeter of spinnende levensgezel ergens last van? Kom langs bij onze dierenartsenpraktijk De Brem. Jullie zijn welkom met honden, katten, konijnen, knaagdieren, kippen en reptielen. Wij onderzoeken jouw huisdier, geven advies en verlenen verzorging.

Steeds welkom na afspraak, zodat we voldoende tijd kunnen inplannen om jouw huisdier van snuit tot staart te onderzoeken.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Acupunctuur
Bronchoscopie
Chirurgie
Consultatie
Echografie
Endoscopie
Fysiotherapie
Hospitalisatie
Hydrotherapie
Laparoscopie
Lasertherapie
Orthopedie
Osteopathie
Radiografie
Spoed
Tandverzorging
Vaccinatie
Voedingsadvies

Het team van De Brem

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Tom De Remiens

Dierenarts

Ik ben dierenarts Tom De Remiens, afgestudeerd in 2007 te Gent. Na enkele interessante interims doorheen het ganse land ben ik in Lille terecht gekomen. Een goed samenwerkend team, zeer uitgebreidde uitrusting en het aangename cliënteel heeft me hier gehouden.

Inmiddels ben ik al meer dan 13jaar actief bij De Brem. Mijn grote passies zijn bijzondere dieren en de laatste jaren heb ik me verdiept in de laparascopische chirurgie, de medische term voor kijkoperaties. Verder kijk ik graag in detail onder de microscoop op zoek naar huidafwijkingen en parasieten of zoek ik met de echo naar problemen in de buik. Als vader van 2 dochters is mijn vrije tijd snel gevuld. Liefst van al reis ik de wereld rond op zoek naar natuur en exotische dieren. Afreageren doe ik op het squashterrein of joggend.

Expertise

 • Dermatologie
 • Interne geneeskunde
 • Laparoscopie

Dorien Dils

Dierenarts

Ik ben Dorien, geboren en getogen in Wechelderzande, en ik heb een grote passie voor dieren. Al van in de kleuterschool wou ik graag dierenarts worden. In 2010 behaalde ik mijn diploma van dierenarts, met als afstudeerrichting kleine huisdieren. Meteen daarna kon ik aan de slag in een dierenartsenpraktijk te Merksplas. Hier heb ik een rijke ervaring mogen opdoen in de verschillende takken van de diergeneeskunde. Begin 2020 kreeg ik de kans om hier aan de slag te gaan; terug naar mijn eigen gezellige regio. Naast de algemen diergeneeskunde gaat mijn bijzondere interesse uit naar de interne medische problemen, de dermatologie, abdominale echografie en weke delen chirurgie. Elk jaar volg ik verschillende bijscholingen in binnen- en buitenland die mij toelaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden op diergeneeskundig vlak. De komende jaren verwacht ik me steeds meer te kunnen toespitsen in deze uitdagende en interessante vakgebieden. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met onze drie kinderen,  familie,  vrienden en ons Rikske de Spaanse waterhond of de kater René.

Het meest belangrijke aspect van dierenarts te zijn, vind ik een heldere en correcte communicatie naar u als eigenaar. Ik streef er naar om op die manier de beste zorgen aan uw huisdier te geven.

Ik kijk er alvast naar uit om U en uw huisdier in deze praktijk te mogen verwelkomen.

Expertise

 • Chirurgie
 • Interne geneeskunde
 • Laparoscopie
 • Medische beeldvorming

Filip Luyckx

Dierenarts

Afkomstig uit een familie van artsen studeerde ik in 1989 af als dierenarts aan de universiteit van Gent. Zo koos ik voor de dierenzijde van de maatschappij, een “spraakloze” wereld.

Geboeid door chirurgie en in bijzonder orthopedie volgde ik verschillende bijscholingen in binnen- en buitenland. Later voegde ik daar, gedreven door de sport, nog de vakdisciplines cardiologie en revalidatie aan toe. Gezien de snelle evolutie van ons vak is continue bijscholing noodzakelijk.

Buiten het werk ben ik ook actief in de Vlaams Orthopedische werkgroep, voorzitter van de Regionale Kempense Dierenartsenkring en  gewezen lid van de Orde der dierenartsen. Samenwerken met mensen is stimulerend en erg verrijkend. Werken met dieren is geen opgave maar een rustgevende passie, zich samen inzetten voor gezonde dieren en gelukkige baasjes!

Buiten de professionele activiteiten kan je me terugvinden bij mijn gezin, onze huisdiertjes, in de sport of muziek.

Expertise

 • Cardiologie
 • Chirurgie
 • Fysiotherapie
 • Orthopedie

Marijke Michielsen

Dierenartsassistente

Mijn naam is Marijke Michielsen, ik werk als dierenartsassistente op De Brem sinds 2007. Ik ben je eerste aanspreekpunt wanneer je een afspraak wenst te maken in onze praktijk. Je zal mij het meest zien aan de balie. Een goede planning en organisatie vind ik zeer belangrijk, ik zorg ervoor dat onze dierenartsen voldoende tijd kunnen nemen voor jou en je huisdier.

Aankoop en stockbeheer van de medicatie behoren tot mijn verantwoordelijkheid. Tijdens operaties assisteer ik de dierenarts en ik help de patiënten te verzorgen in de recovery. Ik hou de infrastructuur binnen de praktijk schoon. Mijn job is een mooie combinatie van het werken met zowel mens als dier. Ik wil jullie allemaal met een tevreden gevoel naar huis! Graag tot ziens in onze praktijk!

Julie Aerts

Dierenartsassistente

Jolien Lockkamper

Dierenartsassistente

Mijn naam is Jolien Lockkamper. In 2017 studeerde ik af als dierenartsassistente aan de Thomas More hogeschool in Geel. Onmiddellijk na het afstuderen ben ik beginnen werken als assistente in een kleine huisdierenpraktijk in Antwerpen. Ik heb hier altijd zeer graag gewerkt maar na twee jaar heb ik toch de kans gekregen om iets dichter bij huis te werken.

In mijn vrije tijd hou ik enorm van reizen maar voorlopig vind je mij vooral terug in ons nieuwe huis dat we volop aan het renoveren zijn.

In de praktijk zal je mij zien verschijnen aan de balie of horen aan de telefoon maar zal ik er ook, samen met de dierenartsen, voor zorgen dat de operaties en fysiotherapie van jullie lieveling vlot verloopt.

assistente en begeleiding fysiotherapie