Praktische info

Aarschotsesteenweg 320
3111 Wezemaal
Maak een afspraak:
Maandag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Dinsdag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Woensdag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Donderdag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Vrijdag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Zaterdag 9u - 14u
Raadplegingen en spoedgevallen Telefonisch bereikbaar en enkel op afspraak
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: +32 (0)16 44 42 87 ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsencentrum Kruisbos te Wezemaal

U kan bij ons terecht voor de algemene eerstelijnsdiergeneeskunde en operaties (zoals vaccinaties, gewone raadplegingen, advies, sterilisaties, castraties, enz.), maar ook voor de meer gespecialiseerde onderzoeken en behandelingen (zoals complexe weke delen chirurgie, digitale radiologie, echografie, endoscopie, laparoscopische chirurgie, cardio-echografie, oogonderzoeken, beenderoperaties, spoedbehandelingen, tandheelkunde, hospitalisatie, intensieve verzorging, dermatologie, oncologie, chemotherapie, enz.).

Steeds welkom op afspraak. Voor spoedgevallen graag eerst een seintje via telefoon.

Noodgevallen

We zijn telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen, wij vragen u in de mate van het mogelijke naar de praktijk te komen.

Annulatie

In geval een afspraak niet kan doorgaan, moet u 2u op voorhand afbellen.
Anders zal 50% van de consultatie in rekening moeten worden gebracht.

 

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Cardio- Echografie
Castratie
Chirurgie
Consultatie
Consultaties
Echografie
Endoscopie
Hospitalisatie
Konijnen en knaagdieren
Labotesten
Laparoscopie
Mankheidsonderzoeken
Medische beeldvorming
Oncologie
Oogonderzoeken
Ophtalmologie
Orthopedie
Radiologie
Sterilisatie
Tandheelkunde
Tandverzorging
Vaccinatie
Voedingsadvies
Weke delen chirurgie

Het team van Dierenartsencentrum Kruisbos

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistentes staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Ellen Festjens

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren aan de UGent in 2015.

Na 2 jaar gewerkt te hebben in een kleine dierenartsenpraktijk, is Ellen in 2018 bij DAC Kruisbos begonnen. Oorspronkelijk zette ze zich vooral in voor spoedgevallen en eerstelijns diergeneeskunde. Speciale interesses gaan tegenwoordig uit naar spoed, weke delen chirurgie en laparoscopie. 

Ze is begonnen met het Certificate Program voor weke delen chirurgie bij hond & kat en laparoscopie aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS).

Expertise

 • Chirurgie
 • Consultaties
 • Laparoscopie
 • Spoed
 • Weke delen chirurgie

Caro Huysmans

Dierenarts

Caro studeerde in 2015 af als dierenarts kleine huisdieren aan de Universiteit Gent. Hierna volgde ze een roterend internship aan de faculteit Diergeneeskunde. Gedurende deze één jaar durende opleiding wordt er intensief mee gedraaid op de verschillende diensten van de faculteit.

Bijzondere interesses gaan uit naar interne geneeskunde, kattengeneeskunde en medische beeldvorming. Om zich hierin verder te verdiepen zal ze verschillende cursussen aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) volgen.

Expertise

 • Consultaties
 • Interne geneeskunde
 • Kattengeneeskunde
 • Medische beeldvorming

Kiani Couder

Dierenarts

Kiani studeerde in 2020 af als dierenarts kleine huisdieren aan de universiteit Gent. Tijdens haar studies liep ze onder andere stage zowel in binnen- als buitenland (Natuurhulpcentrum, Kruisbos, Engeland, masterproef in Marokko, etc.).

Kiani zal zich in Kruisbos voorlopig inzetten voor de eerstelijns diergeneeskunde en spoedgevallen. Speciale interesses gaan naar de vakgebieden medische beeldvorming en spoed. Hiervoor zal zij vanaf dit jaar starten aan een 3-jarig Certificate Program aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS).

Expertise

 • Consultaties
 • Medische beeldvorming
 • Spoed

Katrien Bomans

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts aan de R.U.Gent in 2004 en onmiddellijk aan de slag gegaan in dierenkliniek Kruisbos. Sinds 2007 volgde ze verschillende opleidingen in binnen- en buitenland om zich verder bij te scholen in orthopedie en medische beeldvorming. In Kruisbos staat zij voornamelijk in voor de eerstelijns diergeneeskunde.

Expertise

 • Consultaties
 • Medische beeldvorming
 • Weke delen chirurgie

Sarie Schoofs

Dierenarts

Sarie studeerde in 2020 af aan de Universiteit van Gent. Tijdens haar studies heeft zij stages met verschillende diersoorten doorlopen om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Uiteindelijk heeft zij gekozen voor de kleine huisdieren en dit met een specifieke interesse voor orthopedie (

kruisbandrupturen, patellaluxaties, fracturen, enz.) en neurologie.

Meteen aansluitend volgde zij een officieel roterend internship bij Dierenkliniek Orion in Voortkapel waar haar interesse voor de orthopedie groeide. Ze zal hiervoor dan ook cursussen volgen aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS).

Expertise

 • Consultaties
 • Neurologie
 • Orthopedie
 • Spoed
Aurelie Gilissen

Aurélie Gilissen

Dierenarts

Aurélie studeerde in 2015 af als dierenarts kleine huisdieren aan UGent.

Ze werkte 7 maanden in Londen en 7 jaar in de Provence.

Daar is haar interesse en ervaring in chirurgie gegroeid.

Expertise

 • Chirurgie
 • Spoed
 • Weke delen chirurgie

Johan Nackaerts

Dierenarts

Dr. in de diergeneeskunde R.U.Gent. Oprichter (2003), eigenaar en zaakvoerder van dierenkliniek Kruisbos tot eind 2019. Voordien zelfstandige praktijk gezelschapsdieren te Rotselaar. Begin 2020 werd de zaak overgelaten aan de firma Nesto. Sindsdien werkt hij nog als zelfstandig dierenarts in Kruisbos.

Expertise

 • Weke delen chirurgie

Celine Brugada

Dierenarts

Céline is afgestudeerd in de Optie Kleine Huisdieren aan de UGent in 2019. Hierna vatte ze meteen een roterend internship aan op diezelfde faculteit waar ze na deze éénjarige intensieve opleiding meteen gedurende anderhalf jaar fulltime aan de slag ging op de dienst Anesthesie en Analgesie van de Kleine Huisdieren.

Begin 2022 startte Céline bij Kruisbos waar ze voornamelijk instaat voor eerste- en tweedelijnsgeneeskunde en spoedgevallen. Bijzondere interesses zijn Cardiologie en Anesthesie. Zij volgt dit jaar ook ESAVS Cardio I en II

 

Expertise

 • Anesthesie
 • Cardiologie
 • Consultaties
 • Spoed

Irisz Koutis

Dierenarts

Barbara Meeus

Dierenarts

Nelly Mols

Dierenarts

Samantha Van Den Wyngaardt

Praktijkcoördinator

Chelsea Vanderelst

Assistente

Afgestudeerd aan de Thomas More hogeschool te Geel in 2017 als dierenartsassistente. Ze is meteen na haar studies aan de slag gegaan in Dierenkliniek Kruisbos. Buiten de praktijkuren is Chelsea druk in de weer met het vertroetelen van haar eigen huisdieren.

Interessegebieden:

 • Hospitalisatie
 • Chirurgie (assistentie en monitoring)

Laure Van Houtte

Assistente

Afgestudeerd aan de hogeschool Vives te Roeselare in 2020 als dierenartsassistente. Laure maakt deel uit van het team sinds mei 2021. In haar vrije tijd gaat ze op regelmatige basis paardrijden.

Interessegebieden:

 • Assistentie consultaties
 • Labo-analyses

Marthe Daniels

Dierenartsassistente

Marthe is sinds mei 2023 aan de slag bij Kruisbos. Voordien werkte ze in een andere sector, maar ze heeft besloten om haar passie voor dieren te volgen. In haar vrije tijd spendeert ze veel tijd met haar paard Caresse en kat Hansa en bokst ze graag. In het weekend gaat ze de geiten melken.

Anneline Verhelst

Assistente

Afgestudeerd aan de hogeschool Vives te Kortrijk als verpleegkundige Algemeen Ziekenhuis. Anneline is echter haar passie voor dieren gevolgd en behaalde zo het certificaat Dierenartsassistent via afstandsonderwijs. Sinds mei 2021 ging ze aan de slag bij Kruisbos.

In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met haar huisdieren (4 ratjes) en het breien/haken van allerlei kledingstukken of knuffels voor familie en vrienden. Daarnaast is ze geïnteresseerd in yoga, gamen en leest ze graag thrillers.

Interessegebieden:

 • Balie
 • Assistentie consultaties

Elouise Vinckx

Assistente

Elouise werkte voorheen bij dierenartsencentrum Kerberos en sinds 2021 is zij dierenartsassistente bij Kruisbos. Haar interesse gaat voornamelijk uit naar chirurgie dus alles omtrent anesthesie, chirurgiemateriaal en monitoring zal zij opvolgen in de praktijk.

Interessegebied: chirurgie (assistentie en monitoring)

Johan Van Ommen

Consulent dierenarts - orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie

Johan van Ommen studeerde in 1991 als dierenarts af aan de RUG. Sindsdien heeft hij zich via tal van buitenlandse bijscholingen bekwaamd binnen de orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie. Johan is de oprichter van Dierenkliniek Orion te Herentals die zich volledig inzet op de ontwikkeling van de vakgebieden orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie.

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Neurologie
 • Orthopedische chirurgie
 • Weke delen chirurgie

Erik van Mechelen

Consulent dierenarts - tandheelkunde

Erik studeerde af in 2016 in de optie gezelschapsdieren aan de universiteit van Gent. Hij heeft 4 jaar gewerkt in een drukke eerstelijns praktijk waar hij zijn kennis verder uitbreidde. Sinds mei 2021 werkt Erik voltijds bij Dierenartsenpraktijk Daktari waar hij zich verder toelegt op neurologie, tandheelkunde en oncologie.

Bij Kruisbos staat hij in voor de Tandheelkunde.

Expertise

 • Tandverzorging

Natalie Van Hoe

Consulent dierenarts - dermatologie

Dierenarts Van Hoe heeft nadat ze afgestudeerd was met grote onderscheiding in 1998 een opleiding dermatologie gevolgd te Utrecht. Hierna werd ze gedurende 5jaar assistent dermatologie bij Dr Prof Declercq aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke. Ze volgde een intensieve opleiding van dermatologie van 3 jaar op de Europese school te Wenen. Jaarlijks volgt ze meerdere Europese congressen.

Expertise

 • Dermatologie

Stéphane Albers

Consulent dierenarts - cardiologie

Afgestudeerd in 1982 aan R.U.Gent. Vanaf 1986 toegelegd op de cardiologie van gezelschapsdieren via bijscholing in binnen en buitenland, training R.U.Utrecht, ESAVS cardiologie I – IV, enz.. In 1992 aan de wieg van de Werkgroep Thorax SAVAB Flanders, waarvan voorzitter gedurende 10 jaar.  Momenteel nog steeds eerste- en tweedelijnspraktijk, en ook verbonden aan verschillende centra in Vlaanderen voor cardiologische patiënten, intern en doorverwezen.

Expertise

 • Cardiologie

Ann Verbiest

Dierenartsassistente

Lyssa Bossier

Dierenartsassistente

Nathalie Nackaerts

Dierenartsassistente