Praktische info

Aarschotsesteenweg 320
3111 Wezemaal
Maak een afspraak:
Maandag 8u - 20u
Dinsdag 8u - 20u
Woensdag 8u - 20u
Donderdag 8u - 20u
Vrijdag 8u - 20u
Zaterdag 9u - 14u
Raadplegingen en spoedgevallen 24u/24u telefonisch bereikbaar en enkel op afspraak
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: +32 (0)16 44 42 87 ONLINE AFSPRAAK

Dierenkliniek Kruisbos te Wezemaal

Kruisbos combineert de voordelen van een gewone dierenartsenpraktijk met deze van een dierenkliniek. U kan bij ons terecht voor de algemene eerstelijnsdiergeneeskunde en operaties (zoals vaccinaties, gewone raadplegingen, advies, sterilisaties, castraties, enz.), maar ook voor de meer gespecialiseerde onderzoeken en behandelingen (zoals complexe weke delen chirurgie, digitale radiologie, echografie, endoscopie, laparoscopische chirurgie, cardio-echografie, oogonderzoeken, beenderoperaties, spoedbehandelingen, tandheelkunde, hospitalisatie, intensieve verzorging, dermatologie, oncologie, chemotherapie, enz.).

Steeds welkom op afspraak. Voor spoedgevallen graag eerst een seintje via telefoon.

Noodgevallen:

24/7 telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen, wij vragen u in de mate van het mogelijke naar de praktijk te komen.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Cardio- Echografie
Castratie
Chirurgie
Consultaties
Endoscopie
Hospitalisatie
Konijnen en knaagdieren
Laparoscopie
Mankheidsonderzoeken
Oncologie
Oogonderzoeken
Orthopedie
Radiologie
Sterilisatie
Tandheelkunde
Vaccinatie
Weke delen chirurgie

Het team van Dierenkliniek Kruisbos

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Dr. Johan Nackaerts

Dierenarts

Dr. in de diergeneeskunde R.U.Gent, oprichter en zaakvoerder (tot einde 2019) van dierenkliniek Kruisbos.  Voordien zelfstandige praktijk gezelschapsdieren te Rotselaar.  Staat in voor de chirurgie (weke delen, eerste- en tweedelijns) en voor de medische beeldvorming (Rx, echo).  Volgde en volgt verschillende bijscholingen en opleidingen.

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Weke delen chirurgie

Katrien Bomans

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts aan de R.U.Gent in 2004 met grote onderscheiding en onmiddellijk aan de slag gegaan in dierenkliniek Kruisbos.  Sinds 2007 volgde ze verschillende opleidingen in binnen- en buitenland om zich verder bij te scholen in orthopedie en medische beeldvorming.  In Kruisbos staat zij, naast de eerstelijnsdiergeneeskunde, in voor de mankheidsonderzoeken en orthopedische operaties zoals kruisbandrupturen, patellaluxaties, fracturen, enz. (tweedelijns).

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Orthopedie

Dr. Johan Van Ommen

Dierenarts

Johan van Ommen studeerde in 1991 als dierenarts af aan de RUG. Sindsdien heeft hij zich via tal van buitenlandse bijscholingen bekwaamd binnen de orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie. Johan is de oprichter van Dierenkliniek Orion te Herentals die zich volledig inzet op de ontwikkeling van de vakgebieden orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie.

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Neurologie
 • Orthopedische chirurgie
 • Weke delen chirurgie

Katelijne Verstappen

Dierenarts

Afgestudeerd aan de R.U.Gent in 1982 en in datzelfde jaar een praktijk kleine huisdieren gestart te Wezemaal.
Medeoprichter van Kruisbos in 2003 en mede-zaakvoerder tot juli 2014. Werkt nu als dierenarts algemene diergeneeskunde.

Expertise

 • Consultaties

Dr. Martine Eeckelaert

Dierenarts

Expertise

 • Dermatologie

Dr. Ellen Festjens

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren aan de UGent in 2015.

Na 2 jaar gewerkt te hebben in een dierenartsenpraktijk, is ze hier in Kruisbos begonnen en zet zich in voor de eerstelijnsdiergeneeskunde. Speciale interesses zijn tandheelkunde, interne geneeskunde en weke delen chirurgie.

Expertise

 • Cardiologie
 • Interne geneeskunde
 • Tandheelkunde
 • Weke delen chirurgie

Dr. Goedele Slowack

Dierenarts

Afgestudeerd in 2017 aan de UGent. Ze is meteen in enkele praktijken kunnen starten maar uiteindelijk bij Kruisbos terecht gekomen. Ze staat vooral in voor de eerstelijnsgeneeskunde en heeft een speciale interesse in de weke delen chirurgie, de cardiologie en knaagdieren.

Expertise

 • Konijnen en knaagdieren
 • Weke delen chirurgie

Sofie Geens

Assistente

Afgestudeerd aan de KHLeuven in 2003 als marketing assistent.  Na enkele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, bracht haar passie voor dieren haar in april 2008 naar Kruisbos.  Als assistent staat ze in voor het onthaal van klant en dier, maken van afspraken, verkopen van voeding en medicatie, assisteren van de dierenartsen en het mooi op orde houden van de kliniek. Ze volgt regelmatig bijscholingen over voeding en verzorging.

Hanne Van Dessel

Assistente

Afgestudeerd aan KHK te Geel in 2009 als dierenartsassistente en vervolgens onmiddellijk gestart in dierenkliniek Kruisbos. Ze staat vooral in voor het verzorgen van de gehospitaliseerde patiënten, assisteren van de dierenartsen, het maken van afspraken, geven van voedingsadvies, proper houden van de kliniek, ontvangst aan de balie, enz. Regelmatig volgt ze bijscholingen over dierenvoeding, nieuwe producten…

Chelsea Vanderelst

Assistente

Afgestudeerd aan de Thomas More hogeschool te Geel in 2017 als dierenartsassistente. Ze is meteen aan de slag gegaan in Dierenkliniek Kruisbos. Ze staat voornamelijk in voor het maken van afspraken, het ontvangen van klanten, het verzorgen van gehospitaliseerde patiënten, het proper houden van de kliniek,…

Robin Broeckaert

Assistente

Afgestudeerd in 2018 aan de Hogeschool Gent in de richting Agro- en biotechnologie: Dierenzorg. Na haar studies met een stage in een dierenartsenpraktijk en in het Natuurhulpcentrum Opglabbeek is ze hier meteen aan de slag gegaan in Kruisbos

Dr. Natalie Van Hoe

Externe dierenarts

Dierenarts Van Hoe heeft nadat ze afgestudeerd was met grote onderscheiding in 1998 een opleiding dermatologie gevolgd te Utrecht. Hierna werd ze gedurende 5jaar assistent dermatologie bij Dr Prof Declercq aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke. Ze volgde een intensieve opleiding van dermatologie van 3 jaar op de Europese school te Wenen. Jaarlijks volgt ze meerdere Europese congressen.

Expertise

 • Dermatologie

Dr. Stéphane Albers

Externe Dierenarts

Afgestudeerd in 1982 aan R.U.Gent. Vanaf 1986 toegelegd op de cardiologie van gezelschapsdieren via bijscholing in binnen en buitenland, training R.U.Utrecht, ESAVS cardiologie I – IV, enz.. In 1992 aan de wieg van de Werkgroep Thorax SAVAB Flanders, waarvan voorzitter gedurende 10 jaar.  Momenteel nog steeds eerste- en tweedelijnspraktijk, en ook verbonden aan verschillende centra in Vlaanderen voor cardiologische patiënten, intern en doorverwezen.

Expertise

 • Cardiologie

Dr. Gerlinde Janssens

Externe Dierenarts

Afgestudeerd aan de faculteit dierengeneeskunde in Gent in 1981 met onderscheiding. Behaalde in 1992 haar Certificate in Veterinary Opthalmology in Groot-Brittanië. Daarnaast is ze lid van het Belgische oogpanel, de ESVO (European Society of Veterinary Opthalmology) en bestuurslid van AFOV (Association pour la Formation en Opthalmologie Vétérinaire).

Ze is eveneens auteur van verschillende overzichtsartikels en posters en geeft  ze geregeld voordrachten over oftalmologie. Haar bijzondere interesse gaat uit naar cataract chirurgie bij honden en oogafwijkingen bij konijnen en roofvogels.

Elke 2de vrijdag van de maand kan u mij dan ook terug vinden in Dier&Dorp om de patiënten met oogproblemen verder te helpen.

Expertise

 • Ophtalmologie

Dr. Nelly Mols

Externe Dierenarts

Afgestudeerd aan de R.U.Gent in 1994 met grote onderscheiding. Nelly legt zich toe op inwendige ziekten, neurologie, oncologie en spoed en intensieve zorgen.  Bijscholen, nationaal en internationaal is een must en occasioneel wordt ze zelf als spreker gevraagd.  Ze draagt het Blauwe Hond project een warm hart toe (= ter preventie van hondenbeten bij kinderen en is bestuurslid van SAVAB-Flanders (= Small Animal Veterinary Association of Belgium).

Expertise

 • Interne geneeskunde
 • Medische beeldvorming
 • Oncologie