Praktische info

Aarschotsesteenweg 320
3111 Wezemaal
Maak een afspraak:
Maandag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Dinsdag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Woensdag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Donderdag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Vrijdag 9u - 19u (gesloten tussen 12u30 en 13u00)
Zaterdag 9u - 14u
Raadplegingen en spoedgevallen Telefonisch bereikbaar en enkel op afspraak
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: +32 (0)16 44 42 87 ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsencentrum Kruisbos te Wezemaal

U kan bij ons terecht voor de algemene eerstelijnsdiergeneeskunde en operaties (zoals vaccinaties, gewone raadplegingen, advies, sterilisaties, castraties, enz.), maar ook voor de meer gespecialiseerde onderzoeken en behandelingen (zoals complexe weke delen chirurgie, digitale radiologie, echografie, endoscopie, laparoscopische chirurgie, cardio-echografie, oogonderzoeken, beenderoperaties, spoedbehandelingen, tandheelkunde, hospitalisatie, intensieve verzorging, dermatologie, oncologie, chemotherapie, enz.).

Steeds welkom op afspraak. Voor spoedgevallen graag eerst een seintje via telefoon.

Noodgevallen

We zijn telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen, wij vragen u in de mate van het mogelijke naar de praktijk te komen.

Annulatie

In geval een afspraak niet kan doorgaan, moet u 2u op voorhand afbellen.
Anders zal 50% van de consultatie in rekening moeten worden gebracht.

 

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Cardio- Echografie
Castratie
Chirurgie
Consultatie
Consultaties
Echografie
Endoscopie
Hospitalisatie
Konijnen en knaagdieren
Labotesten
Laparoscopie
Mankheidsonderzoeken
Medische beeldvorming
Oncologie
Oogonderzoeken
Ophtalmologie
Orthopedie
Radiologie
Sterilisatie
Tandheelkunde
Tandverzorging
Vaccinatie
Voedingsadvies
Weke delen chirurgie

Het team van Dierenartsencentrum Kruisbos

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistentes staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Johan Van Ommen

Consulent dierenarts - orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie - Interim Praktijkleider

Johan van Ommen studeerde in 1991 als dierenarts af aan de RUG. Sindsdien heeft hij zich via tal van buitenlandse bijscholingen bekwaamd binnen de orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie. Johan is de oprichter van Dierenkliniek Orion te Herentals die zich volledig inzet op de ontwikkeling van de vakgebieden orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie.

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Neurologie
 • Orthopedische chirurgie
 • Weke delen chirurgie

Samantha Van Wyngaardt

Praktijkcoördinator

Samantha groeide op in Zuid-Afrika ‘tussen’ de wilde dieren en verhuisde op veertienjarige leeftijd naar België. Na haar studie verkende ze de arbeidsmarkt, maar besloot uiteindelijk haar droom na te jagen: werken met en voor dieren. Ze behaalde haar diploma als dierenartsassistente en heeft tien jaar ervaring als praktijksupervisor en dierenartsassistente. Sinds november 2023 is Samantha werkzaam als praktijkcoördinator bij Kruisbos.

Ellen Festjens

Dierenarts

Ellen studeerde af als dierenarts voor kleine huisdieren aan de Universiteit van Gent in 2015. Na twee jaar werkervaring in een kleine dierenartsenpraktijk, is ze in 2018 begonnen bij Kruisbos. In eerste instantie lag de focus voornamelijk op spoedgevallen en eerstelijns diergeneeskunde. Tegenwoordig heeft ze speciale interesse in spoedgevallen, weke delen chirurgie en laparoscopie. Ellen is gestart met het Certificate Program voor weke delen chirurgie bij honden en katten en laparoscopie aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS).

Expertise

 • Consultaties
 • Laparoscopie
 • Spoed
 • Weke delen chirurgie

Caro Huysmans

Dierenarts

Caro behaalde haar diploma als dierenarts voor kleine huisdieren aan de Universiteit Gent in 2015. Daarna volgde ze een roterend internship aan de faculteit Diergeneeskunde. Tijdens deze één-jarige opleiding draaide ze intensief mee op verschillende diensten van de faculteit. Haar speciale interesses liggen op het gebied van interne geneeskunde, kattengeneeskunde en medische beeldvorming. Om haar kennis op deze gebieden verder te verdiepen, volgt ze momenteel het Certificate Program voor interne geneeskunde aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS).

Expertise

 • Consultaties
 • Interne geneeskunde
 • Kattengeneeskunde
 • Medische beeldvorming

Katrien Bomans

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts aan de R.U.Gent in 2004 en onmiddellijk aan de slag gegaan in dierenartsencentrum Kruisbos. Sinds 2007 volgde ze verschillende opleidingen in binnen- en buitenland om zich verder bij te scholen in orthopedie en medische beeldvorming. In Kruisbos staat zij voornamelijk in voor de eerstelijns diergeneeskunde.

Expertise

 • Consultaties
 • Medische beeldvorming
 • Weke delen chirurgie
Aurelie Gilissen

Aurélie Gilissen

Dierenarts

Aurélie studeerde in 2015 af als dierenarts kleine huisdieren aan UGent.

Ze werkte 7 maanden in Londen en 7 jaar in de Provence.

Daar is haar interesse en ervaring in chirurgie gegroeid.

Expertise

 • Chirurgie
 • Spoed
 • Weke delen chirurgie

Johan Nackaerts

Dierenarts

Dr. in de diergeneeskunde R.U.Gent. Oprichter (2003), eigenaar en zaakvoerder van dierenartsencentrum Kruisbos tot eind 2019. Voordien zelfstandige praktijk gezelschapsdieren te Rotselaar. Begin 2020 werd de zaak overgelaten aan de firma Nesto. Sindsdien werkt hij nog als zelfstandig dierenarts in Kruisbos.

Expertise

 • Weke delen chirurgie

Celine Brugada

Dierenarts

Céline is afgestudeerd in de Optie Kleine Huisdieren aan de UGent in 2019. Hierna vatte ze meteen een roterend internship aan op diezelfde faculteit waar ze na deze éénjarige intensieve opleiding meteen gedurende anderhalf jaar fulltime aan de slag ging op de dienst Anesthesie en Analgesie van de Kleine Huisdieren.

Begin 2022 startte Céline bij Kruisbos waar ze voornamelijk instaat voor eerste- en tweedelijnsgeneeskunde en spoedgevallen. Bijzondere interesses zijn Cardiologie en Anesthesie. Zij volgt dit jaar ook ESAVS Cardio I en II

 

Expertise

 • Anesthesie
 • Cardiologie
 • Consultaties
 • Spoed

Irisz Koutis

Dierenarts

Irisz heeft haar diploma als dierenarts behaald aan de Universiteit van Zagreb in Kroatië in 2023. Tijdens haar studie liep ze stage bij experts op het gebied van neurologie, orthopedie en fysiotherapie, wat haar interessegebieden zijn.

Op dit moment is ze bezig met het leren van de Nederlandse taal. Voorlopig kan je bij haar terecht in het Engels, Frans, Hongaars of Grieks.

Natalie Van Hoe

Consulent dierenarts - dermatologie

Dierenarts Van Hoe heeft nadat ze afgestudeerd was met grote onderscheiding in 1998 een opleiding dermatologie gevolgd te Utrecht. Hierna werd ze gedurende 5jaar assistent dermatologie bij Dr Prof Declercq aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke. Ze volgde een intensieve opleiding van dermatologie van 3 jaar op de Europese school te Wenen. Jaarlijks volgt ze meerdere Europese congressen.

Expertise

 • Dermatologie

Stéphane Albers

Consulent dierenarts - cardiologie

Afgestudeerd in 1982 aan R.U.Gent. Vanaf 1986 toegelegd op de cardiologie van gezelschapsdieren via bijscholing in binnen en buitenland, training R.U.Utrecht, ESAVS cardiologie I – IV, enz.. In 1992 aan de wieg van de Werkgroep Thorax SAVAB Flanders, waarvan voorzitter gedurende 10 jaar.  Momenteel nog steeds eerste- en tweedelijnspraktijk, en ook verbonden aan verschillende centra in Vlaanderen voor cardiologische patiënten, intern en doorverwezen.

Expertise

 • Cardiologie

Erik van Mechelen

Consulent dierenarts - tandheelkunde

Erik studeerde af in 2016 in de optie gezelschapsdieren aan de universiteit van Gent. Hij heeft 4 jaar gewerkt in een drukke eerstelijns praktijk waar hij zijn kennis verder uitbreidde. Sinds mei 2021 werkt Erik voltijds bij Dierenartsenpraktijk Daktari waar hij zich verder toelegt op neurologie, tandheelkunde en oncologie.

Bij Kruisbos staat hij in voor de Tandheelkunde.

Expertise

 • Tandverzorging

Sylvain Lecaille

Consulent dierenarts - orthopedische- en weke delen chirurgie

Silvain heeft in 2017 zijn studie afgerond aan de Universiteit van Luik en is nu werkzaam als dierenarts bij praktijk Demoulin-Poncelet in Sint-Lambrechts-Woluwe. Hij heeft een bijzondere interesse in weke delen chirurgie en orthopedie. Bij Kruisbos zal hij verantwoordelijk zijn voor de orthopedische chirurgie en meer complexe ingrepen aan weke delen.

Expertise

 • Orthopedische chirurgie
 • Weke delen chirurgie

Ann Verbiest

Dierenartsassistente

Na haar eerdere werkervaring als administratief medewerker in een ziekenhuis, bij een dokterspraktijk en bij het Rode Kruis Vlaanderen, werkt Ann nu als balieassistente bij Kruisbos. Naast het verzorgen van de eigen huisdieren bekommert ze zich al jaren om zwerfpoezen in het Leuvense.

Lyssa Bosiers

Dierenartsassistente

Lyssa is sinds september 2023 werkzaam bij Kruisbos. Na haar studie dierenverzorging heeft ze gewerkt in een dierenwinkel en vervolgens enkele jaren in een asiel als verantwoordelijke voor honden. Ze heeft zelf 4 honden en een paard. Honden zijn haar grote passie, vooral de krachtige rassen, de zogenaamde ‘powerbreeds’, waarvoor ze 10 jaar geleden haar eigen herplaatsingsorganisatie heeft opgericht. Haar interessegebieden liggen op het gebied van hospitalisatie en daarnaast assistentie en monitoring tijdens chirurgie.

 

Nathalie Nackaerts

Dierenartsassistente

Nathalie heeft in 2023 haar diploma behaald als dierenartsassistente aan de Hogeschool Gent in Melle. Sinds november 2023 werkt ze fulltime bij Kruisbos. Thuis heeft Nathalie haar eigen dierenfamilie, bestaande uit een liefdevolle hond Stella en een aantal kippen en konijnen, waar ze met veel toewijding voor zorgt. Buiten haar werkuren volgt ze de avondopleiding ‘Hondeninstructeur’ om haar expertise op dit gebied verder te ontwikkelen. Haar interesse ligt vooral op het gebied van hospitalisatie en ze wil zich graag verder verdiepen in de wereld van chirurgie.

Lies Goris

Dierenartsassistente

Lies is in 2023 afgestudeerd aan de Thomas More hogeschool in Geel als dierverpleegkundige. Sinds februari 2024 is ze voltijds in dienst bij Kruisbos. Buiten de praktijkuren houdt ze zich voornamelijk bezig met de verzorging van haar paarden en kat. Ze volgt ook een bijscholing in gedrags- en trainingsmethoden voor paarden. Naast het verzorgen van dieren blijft ze ook sportief bezig met voetballen en hardlopen. Verder gaat ze graag gezellig iets drinken of eten met haar vriendinnen.

Interessegebied: 

– katten 

– chirurgie (monitoring, assistentie en nazorg) 

Nasrien Cnops

Dierenartsassistente

Na een carrière in de media besloot Nasrien,  na het krijgen van haar twee kindjes, haar hart te volgen en zich volledig te smijten op het werk met dieren. Naast assistent bij Kruisbos, werkt ze ook bij een eenmanspraktijk in Tremelo én zal ze vanaf juli ook werkzaam zijn als hondengedragstherapeute na het afronden van haar opleiding.

Ze heeft zelf twee honden en twee katten.

Rini Rombouts

Dierenartsassistente

Rini is in 2009 afgestudeerd aan de Thomas More Hogeschool in Geel als dierenartsassistente. Na eerst 15 jaar werkzaam te zijn als assistente in een eerstelijns dierenartsenpraktijk in Hoevenen, is ze in februari 2024 verhuisd naar Haacht en sindsdien werkzaam als dierenartsassistente in Kruisbos. In haar vrije tijd is ze voornamelijk bezig met haar paarden en honden, die beiden haar grote passie zijn.
Interessegebieden:
-Hospitalisatie
-Bewegingstherapie voor honden
-assisteren bij consultaties

Katrijn Smets

Jobstudent

In juni 2024 zal ik afstuderen als dierenverzorger aan de Hogeschool Odisee. Als jobstudent werk ik in Kruisbos om praktijkervaring op te doen. Thuis besteed ik mijn vrije tijd aan het verzorgen van mijn drie katten. Een van mijn andere favoriete bezigheden is gitaarspelen.

Elise vanravenstijn

Jobstudent

Elise is een gemotiveerde 3de jaar diergeneeskunde student die graag een handje helpt en zo ook veel bijleert. Je kan haar meestal op zaterdag terugvinden.