Praktische info

Aarschotsesteenweg 320
3111 Wezemaal
Maak een afspraak:
Maandag 9u - 19u
Dinsdag 9u - 19u
Woensdag 9u - 19u
Donderdag 9u - 19u
Vrijdag 9u - 19u
Zaterdag 9u - 14u
Raadplegingen en spoedgevallen Telefonisch bereikbaar en enkel op afspraak
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: +32 (0)16 44 42 87 ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsencentrum Kruisbos te Wezemaal

U kan bij ons terecht voor de algemene eerstelijnsdiergeneeskunde en operaties (zoals vaccinaties, gewone raadplegingen, advies, sterilisaties, castraties, enz.), maar ook voor de meer gespecialiseerde onderzoeken en behandelingen (zoals complexe weke delen chirurgie, digitale radiologie, echografie, endoscopie, laparoscopische chirurgie, cardio-echografie, oogonderzoeken, beenderoperaties, spoedbehandelingen, tandheelkunde, hospitalisatie, intensieve verzorging, dermatologie, oncologie, chemotherapie, enz.).

Steeds welkom op afspraak. Voor spoedgevallen graag eerst een seintje via telefoon.

Noodgevallen:

We zijn telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen, wij vragen u in de mate van het mogelijke naar de praktijk te komen.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Cardio- Echografie
Castratie
Chirurgie
Consultatie
Consultaties
Echografie
Endoscopie
Hospitalisatie
Konijnen en knaagdieren
Labotesten
Laparoscopie
Mankheidsonderzoeken
Medische beeldvorming
Oncologie
Oogonderzoeken
Ophtalmologie
Orthopedie
Radiologie
Sterilisatie
Tandheelkunde
Tandverzorging
Vaccinatie
Voedingsadvies
Weke delen chirurgie

Het team van Dierenartsencentrum Kruisbos

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistentes staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Ellen Festjens

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren aan de UGent in 2015.

Na 2 jaar gewerkt te hebben in een kleine dierenartsenpraktijk, is ze hier in Kruisbos begonnen en zet zich in voor de eerstelijns diergeneeskunde. Speciale interesses zijn spoed, weke delen chirurgie, endoscopie en laparoscopie.

Expertise

 • Chirurgie
 • Consultaties
 • Spoed
 • Weke delen chirurgie

Caro Huysmans

Dierenarts

Caro studeerde in 2015 af als dierenarts kleine huisdieren aan de Universiteit Gent. Hierna volgde ze een roterend internship aan de faculteit Diergeneeskunde. Gedurende deze één jaar durende opleiding wordt er intensief mee gedraaid op de verschillende diensten van de faculteit.

Bijzondere interesses gaan uit naar interne geneeskunde, kattengeneeskunde en medische beeldvorming. Om zich hierin verder te verdiepen zal ze verschillende cursussen aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) volgen.

Expertise

 • Consultaties
 • Interne geneeskunde
 • Kattengeneeskunde
 • Medische beeldvorming

Kiani Couder

Dierenarts

Kiani studeerde in 2020 af als dierenarts kleine huisdieren aan de universiteit Gent. Tijdens haar studies liep ze onder andere stage zowel in binnen- als buitenland (Natuurhulpcentrum, Kruisbos, Engeland, masterproef in Marokko, etc.).

Kiani zal zich in Kruisbos voorlopig inzetten voor de eerstelijns diergeneeskunde en spoedgevallen. Speciale interesses gaan naar de vakgebieden medische beeldvorming en spoed. Hiervoor zal zij vanaf dit jaar starten aan een 3-jarig Certificate Program aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS).

Expertise

 • Consultaties
 • Medische beeldvorming
 • Spoed

Sarie Schoofs

Dierenarts

Sarie studeerde in 2020 af aan de Universiteit van Gent. Tijdens haar studies heeft zij stages met verschillende diersoorten doorlopen om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Uiteindelijk heeft zij gekozen voor de kleine huisdieren en dit met een specifieke interesse voor orthopedie (

kruisbandrupturen, patellaluxaties, fracturen, enz.) en neurologie.

Meteen aansluitend volgde zij een officieel roterend internship bij Dierenkliniek Orion in Voortkapel waar haar interesse voor de orthopedie groeide. Ze zal hiervoor dan ook cursussen volgen aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS).

Expertise

 • Consultaties
 • Neurologie
 • Orthopedie
 • Spoed

Katrien Bomans

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts aan de R.U.Gent in 2004 en onmiddellijk aan de slag gegaan in dierenkliniek Kruisbos. Sinds 2007 volgde ze verschillende opleidingen in binnen- en buitenland om zich verder bij te scholen in orthopedie en medische beeldvorming. In Kruisbos staat zij voornamelijk in voor de eerstelijns diergeneeskunde.

Expertise

 • Consultaties
 • Medische beeldvorming
 • Weke delen chirurgie

Johan Nackaerts

Dierenarts

Dr. in de diergeneeskunde R.U.Gent. Oprichter (2003), eigenaar en zaakvoerder van dierenkliniek Kruisbos tot eind 2019. Voordien zelfstandige praktijk gezelschapsdieren te Rotselaar. Begin 2020 werd de zaak overgelaten aan de firma Nesto. Sindsdien werkt hij nog als zelfstandig dierenarts in Kruisbos.

Expertise

 • Weke delen chirurgie

Katelijne Verstappen

Dierenarts

Afgestudeerd aan de R.U.Gent in 1982 en in datzelfde jaar een praktijk kleine huisdieren gestart te Wezemaal.
Medeoprichter van Kruisbos in 2003 en mede-zaakvoerder tot juli 2014. Werkt nu als dierenarts algemene diergeneeskunde.

Expertise

 • Consultaties
 • Vaccinatie

Sofie Quintens

Dierenarts

Dierenarts Sofie Quintens studeerde in 2010 af in Gent. Zij is sterk bedreven in echografie en echocardiografie. Daarnaast gaat haar interesse uit naar interne geneeskunde, huidproblemen, oogheelkunde en algemene chirurgie. Zij volgde de ESAVS Cursussen Cardiologie I-IV en Ophtalmologie I-II.

Expertise

 • Cardio- Echografie

Sofie Geens

Assistente

Afgestudeerd aan de KH Leuven in 2003 als Marketing Assistent. Na enkele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt bracht haar passie voor dieren haar in april 2008 naar Kruisbos. Ze volgt regelmatig bijscholingen over voeding en verzorging.

Interessegebieden:

 • Balie
 • Hospitalisatie

Chelsea Vanderelst

Assistente

Afgestudeerd aan de Thomas More hogeschool te Geel in 2017 als dierenartsassistente. Ze is meteen na haar studies aan de slag gegaan in Dierenkliniek Kruisbos. Buiten de praktijkuren is Chelsea druk in de weer met het vertroetelen van haar eigen huisdieren.

Interessegebieden:

 • Hospitalisatie
 • Chirurgie (assistentie en monitoring)

Laure Van Houtte

Assistente

Afgestudeerd aan de hogeschool Vives te Roeselare in 2020 als dierenartsassistente. Laure maakt deel uit van het team sinds mei 2021. In haar vrije tijd gaat ze op regelmatige basis paardrijden.

Interessegebieden:

 • Assistentie consultaties
 • Labo-analyses

Anneline Verelst

Assistente

Afgestudeerd aan de hogeschool Vives te Kortrijk als verpleegkundige Algemeen Ziekenhuis. Anneline is echter haar passie voor dieren gevolgd en behaalde zo het certificaat Dierenartsassistent via afstandsonderwijs. Sinds mei 2021 ging ze aan de slag bij Kruisbos.

In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met haar huisdieren (4 ratjes) en het breien/haken van allerlei kledingstukken of knuffels voor familie en vrienden. Daarnaast is ze geïnteresseerd in yoga, gamen en leest ze graag thrillers.

Interessegebieden:

 • Balie
 • Assistentie consultaties

Elouise Vinckx

Assistente

Elouise werkte voorheen bij dierenartsencentrum Kerberos en sinds 2021 is zij dierenartsassistente bij Kruisbos. Haar interesse gaat voornamelijk uit naar chirurgie dus alles omtrent anesthesie, chirurgiemateriaal en monitoring zal zij opvolgen in de praktijk.

Interessegebied: chirurgie (assistentie en monitoring)

Michaël Lefebvre

Externe dierenarts - chirurgie

Michael studeerde af aan de Universiteit van Luik in 2011. Daarna volgde hij nog een 3-jarige opleiding chirurgie kleine huisdieren en in januari 2022 zal hij zijn laatste examen afleggen om Europees Specialist (Diplomate MRCVS) te worden. Hij was gedurende 2 jaar werkzaam in een privékliniek in Frankrijk en daarna 2 jaar in het Verenigd Koninkrijk. In oktober 2021 kwam hij terug naar België en zal hij 2 dagen per week werkzaam zijn te Kruisbos.

Expertise

 • Chirurgie
 • Neurologie
 • Orthopedische chirurgie
 • Weke delen chirurgie

Johan Van Ommen

Externe dierenarts - orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie

Johan van Ommen studeerde in 1991 als dierenarts af aan de RUG. Sindsdien heeft hij zich via tal van buitenlandse bijscholingen bekwaamd binnen de orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie. Johan is de oprichter van Dierenkliniek Orion te Herentals die zich volledig inzet op de ontwikkeling van de vakgebieden orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie.

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Neurologie
 • Orthopedische chirurgie
 • Weke delen chirurgie

Gerlinde Janssens

Externe Dierenarts - oogheelkunde

Afgestudeerd aan de faculteit dierengeneeskunde in Gent in 1981 met onderscheiding. Behaalde in 1992 haar Certificate in Veterinary Opthalmology in Groot-Brittanië. Daarnaast is ze lid van het Belgische oogpanel, de ESVO (European Society of Veterinary Opthalmology) en bestuurslid van AFOV (Association pour la Formation en Opthalmologie Vétérinaire).

Ze is eveneens auteur van verschillende overzichtsartikels en posters en geeft  ze geregeld voordrachten over oftalmologie. Haar bijzondere interesse gaat uit naar cataract chirurgie bij honden en oogafwijkingen bij konijnen en roofvogels.

Elke 2de vrijdag van de maand kan u mij dan ook terug vinden in Dier&Dorp om de patiënten met oogproblemen verder te helpen.

Expertise

 • Ophtalmologie

Nelly Mols

Externe Dierenarts - inwendige ziekten, neurologie, oncologie

Afgestudeerd aan de R.U.Gent in 1994 met grote onderscheiding. Nelly legt zich toe op inwendige ziekten, neurologie, oncologie en spoed en intensieve zorgen.  Bijscholen, nationaal en internationaal is een must en occasioneel wordt ze zelf als spreker gevraagd.  Ze draagt het Blauwe Hond project een warm hart toe (= ter preventie van hondenbeten bij kinderen en is bestuurslid van SAVAB-Flanders (= Small Animal Veterinary Association of Belgium).

Expertise

 • Interne geneeskunde
 • Medische beeldvorming
 • Oncologie

Erik van Mechelen

Externe dierenarts - tandheelkunde

Erik studeerde af in 2016 in de optie gezelschapsdieren aan de universiteit van Gent. Hij heeft 4 jaar gewerkt in een drukke eerstelijns praktijk waar hij zijn kennis verder uitbreidde. Sinds mei 2021 werkt Erik voltijds bij Dierenartsenpraktijk Daktari waar hij zich verder toelegt op neurologie, tandheelkunde en oncologie.

Bij Kruisbos staat hij in voor de Tandheelkunde.

Expertise

 • Tandverzorging

Natalie Van Hoe

Externe dierenarts - dermatologie

Dierenarts Van Hoe heeft nadat ze afgestudeerd was met grote onderscheiding in 1998 een opleiding dermatologie gevolgd te Utrecht. Hierna werd ze gedurende 5jaar assistent dermatologie bij Dr Prof Declercq aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke. Ze volgde een intensieve opleiding van dermatologie van 3 jaar op de Europese school te Wenen. Jaarlijks volgt ze meerdere Europese congressen.

Expertise

 • Dermatologie

Stéphane Albers

Externe Dierenarts - cardiologie

Afgestudeerd in 1982 aan R.U.Gent. Vanaf 1986 toegelegd op de cardiologie van gezelschapsdieren via bijscholing in binnen en buitenland, training R.U.Utrecht, ESAVS cardiologie I – IV, enz.. In 1992 aan de wieg van de Werkgroep Thorax SAVAB Flanders, waarvan voorzitter gedurende 10 jaar.  Momenteel nog steeds eerste- en tweedelijnspraktijk, en ook verbonden aan verschillende centra in Vlaanderen voor cardiologische patiënten, intern en doorverwezen.

Expertise

 • Cardiologie

Joke Mariën

Praktijkcoördinator

Als praktijkcoördinator staat Joke in voor de dagdagelijkse organisatie van de praktijk. Dit omvat onder andere communicatie, administratie, people management en het commerciële luik. Voorheen was Joke werkzaam als Hoofd Administratie in een Woonzorgcentrum, maar de passie voor diergeneeskunde bracht haar in september 2021 naar Kruisbos.