Praktische info

Aarschotsesteenweg 320
3111 Wezemaal
Maak een afspraak:
Maandag 9u - 19u
Dinsdag 9u - 19u
Woensdag 9u - 19u
Donderdag 9u - 19u
Vrijdag 9u - 19u
Zaterdag 9u - 14u
Raadplegingen en spoedgevallen Telefonisch bereikbaar en enkel op afspraak
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: +32 (0)16 44 42 87 ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsencentrum Kruisbos te Wezemaal

U kan bij ons terecht voor de algemene eerstelijnsdiergeneeskunde en operaties (zoals vaccinaties, gewone raadplegingen, advies, sterilisaties, castraties, enz.), maar ook voor de meer gespecialiseerde onderzoeken en behandelingen (zoals complexe weke delen chirurgie, digitale radiologie, echografie, endoscopie, laparoscopische chirurgie, cardio-echografie, oogonderzoeken, beenderoperaties, spoedbehandelingen, tandheelkunde, hospitalisatie, intensieve verzorging, dermatologie, oncologie, chemotherapie, enz.).

Steeds welkom op afspraak. Voor spoedgevallen graag eerst een seintje via telefoon.

Noodgevallen:

We zijn telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen, wij vragen u in de mate van het mogelijke naar de praktijk te komen.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Cardio- Echografie
Castratie
Chirurgie
Consultatie
Consultaties
Echografie
Endoscopie
Hospitalisatie
Konijnen en knaagdieren
Labotesten
Laparoscopie
Mankheidsonderzoeken
Medische beeldvorming
Oncologie
Oogonderzoeken
Ophtalmologie
Orthopedie
Radiologie
Sterilisatie
Tandheelkunde
Tandverzorging
Vaccinatie
Voedingsadvies
Weke delen chirurgie

Het team van Dierenartsencentrum Kruisbos

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistentes staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Johan Nackaerts

Dierenarts

Dr. in de diergeneeskunde R.U.Gent, oprichter en zaakvoerder (tot einde 2019) van dierenkliniek Kruisbos.  Voordien zelfstandige praktijk gezelschapsdieren te Rotselaar.  Staat in voor de chirurgie (weke delen, eerste- en tweedelijns) en voor de medische beeldvorming (Rx, echo).  Volgde en volgt verschillende bijscholingen en opleidingen.

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Weke delen chirurgie

Katrien Bomans

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts aan de R.U.Gent in 2004 met grote onderscheiding en onmiddellijk aan de slag gegaan in dierenkliniek Kruisbos.  Sinds 2007 volgde ze verschillende opleidingen in binnen- en buitenland om zich verder bij te scholen in orthopedie en medische beeldvorming.  In Kruisbos staat zij, naast de eerstelijnsdiergeneeskunde, in voor de mankheidsonderzoeken en orthopedische operaties zoals kruisbandrupturen, patellaluxaties, fracturen, enz. (tweedelijns).

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Orthopedie

Ellen Festjens

Dierenarts

Afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren aan de UGent in 2015.

Na 2 jaar gewerkt te hebben in een kleine dierenartsenpraktijk, is ze hier in Kruisbos begonnen en zet zich in voor de eerstelijns diergeneeskunde. Speciale interesses zijn spoed en weke delen chirurgie.

Expertise

 • Chirurgie
 • Interne geneeskunde
 • Spoed
 • Weke delen chirurgie

Caro Huysmans

Dierenarts

Caro studeerde in 2015 af als dierenarts kleine huisdieren aan de Universiteit Gent. Hierna volgde ze een roterend internship aan de faculteit Diergeneeskunde. Gedurende deze één jaar durende opleiding wordt er intensief mee gedraaid op de verschillende diensten van de faculteit.

Bijzondere interesses gaan uit naar interne geneeskunde, kattengeneeskunde en medische beeldvorming. Om zich hierin verder te verdiepen zal ze verschillende cursussen aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) volgen.

Expertise

 • Interne geneeskunde
 • Kattengeneeskunde
 • Medische beeldvorming

Kiani Couder

Dierenarts

Kiani studeerde in 2020 af als dierenarts kleine huisdieren aan de universiteit Gent. Tijdens haar studies liep ze onder andere stage in het Natuurhulpcentrum en Kruisbos, ging lammeren in Engeland en reisde af naar Marokko om haar masterproef te schrijven.

Kiani zal zich in Kruisbos inzetten voor de eerstelijns diergeneeskunde. Speciale interesses gaan naar de vakgebieden medische beeldvorming en spoed. Hiervoor zal zij vanaf dit jaar starten aan een 3-jarig certificate program voor European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS).

Katlijne Verstappen

Dierenarts

Afgestudeerd aan de R.U.Gent in 1982 en in datzelfde jaar een praktijk kleine huisdieren gestart te Wezemaal.
Medeoprichter van Kruisbos in 2003 en mede-zaakvoerder tot juli 2014. Werkt nu als dierenarts algemene diergeneeskunde.

Expertise

 • Consultaties

Johan Van Ommen

Dierenarts

Johan van Ommen studeerde in 1991 als dierenarts af aan de RUG. Sindsdien heeft hij zich via tal van buitenlandse bijscholingen bekwaamd binnen de orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie. Johan is de oprichter van Dierenkliniek Orion te Herentals die zich volledig inzet op de ontwikkeling van de vakgebieden orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie.

Expertise

 • Medische beeldvorming
 • Neurologie
 • Orthopedische chirurgie
 • Weke delen chirurgie

Sofie Geens

Assistente

Afgestudeerd aan de KHLeuven in 2003 als marketing assistent.  Na enkele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, bracht haar passie voor dieren haar in april 2008 naar Kruisbos.  Als assistent staat ze in voor het onthaal van klant en dier, maken van afspraken, verkopen van voeding en medicatie, assisteren van de dierenartsen en het mooi op orde houden van de kliniek. Ze volgt regelmatig bijscholingen over voeding en verzorging.

Chelsea Vanderelst

Assistente

Afgestudeerd aan de Thomas More hogeschool te Geel in 2017 als dierenartsassistente. Ze is meteen aan de slag gegaan in Dierenkliniek Kruisbos. Ze staat voornamelijk in voor het maken van afspraken, het ontvangen van klanten, het verzorgen van gehospitaliseerde patiënten, het proper houden van de kliniek,…

Laure Van Houtte

Assistente

Laure is per 17/05/2021 ons team komen versterken.

Natalie Van Hoe

Externe dierenarts

Dierenarts Van Hoe heeft nadat ze afgestudeerd was met grote onderscheiding in 1998 een opleiding dermatologie gevolgd te Utrecht. Hierna werd ze gedurende 5jaar assistent dermatologie bij Dr Prof Declercq aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke. Ze volgde een intensieve opleiding van dermatologie van 3 jaar op de Europese school te Wenen. Jaarlijks volgt ze meerdere Europese congressen.

Expertise

 • Dermatologie

Stéphane Albers

Externe Dierenarts

Afgestudeerd in 1982 aan R.U.Gent. Vanaf 1986 toegelegd op de cardiologie van gezelschapsdieren via bijscholing in binnen en buitenland, training R.U.Utrecht, ESAVS cardiologie I – IV, enz.. In 1992 aan de wieg van de Werkgroep Thorax SAVAB Flanders, waarvan voorzitter gedurende 10 jaar.  Momenteel nog steeds eerste- en tweedelijnspraktijk, en ook verbonden aan verschillende centra in Vlaanderen voor cardiologische patiënten, intern en doorverwezen.

Expertise

 • Cardiologie

Gerlinde Janssens

Externe Dierenarts

Afgestudeerd aan de faculteit dierengeneeskunde in Gent in 1981 met onderscheiding. Behaalde in 1992 haar Certificate in Veterinary Opthalmology in Groot-Brittanië. Daarnaast is ze lid van het Belgische oogpanel, de ESVO (European Society of Veterinary Opthalmology) en bestuurslid van AFOV (Association pour la Formation en Opthalmologie Vétérinaire).

Ze is eveneens auteur van verschillende overzichtsartikels en posters en geeft  ze geregeld voordrachten over oftalmologie. Haar bijzondere interesse gaat uit naar cataract chirurgie bij honden en oogafwijkingen bij konijnen en roofvogels.

Elke 2de vrijdag van de maand kan u mij dan ook terug vinden in Dier&Dorp om de patiënten met oogproblemen verder te helpen.

Expertise

 • Ophtalmologie

Nelly Mols

Externe Dierenarts

Afgestudeerd aan de R.U.Gent in 1994 met grote onderscheiding. Nelly legt zich toe op inwendige ziekten, neurologie, oncologie en spoed en intensieve zorgen.  Bijscholen, nationaal en internationaal is een must en occasioneel wordt ze zelf als spreker gevraagd.  Ze draagt het Blauwe Hond project een warm hart toe (= ter preventie van hondenbeten bij kinderen en is bestuurslid van SAVAB-Flanders (= Small Animal Veterinary Association of Belgium).

Expertise

 • Interne geneeskunde
 • Medische beeldvorming
 • Oncologie