Praktisch

Leuvensesteenweg 30
3370 Boutersem
Maak een afspraak:
Maandag 8u30 - 19u
Dinsdag 8u30 - 19u
Woensdag 8u30 - 19u
Donderdag 8u30 - 19u
Vrijdag 8u30 - 19u
Zaterdag 8u30 - 12u
Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen, wij vragen u in de mate van het mogelijke naar de praktijk te komen.
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: +32 (0) 16 73 38 03 MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsenpraktijk Merckx te Boutersem

Dierenartsenpraktijk Merckx werd opgericht in 1972 en verzorgt sindsdien met veel passie jullie dierbare honden, katten, konijnen, knaagdieren en kippen.

De praktijk bestaat uit een team van 3 dierenartsen en 2 assistentes. Om de groei van de praktijk te garanderen, kan het team sinds kort rekenen op de ondersteuning van Nesto.

We staan steeds met plezier klaar om uw dieren te onderzoeken en de nodige adviezen en verzorging te geven. Jullie zijn zeer welkom na een afspraak. Zo kunnen we voldoende tijd voor u vrij maken.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Anesthesie
Castratie
Consultatie
Echografie
Hospitalisatie
Knaagdieren
Konijnen
Mankheidsonderzoeken
Radiografie
Sterilisatie
Tandverzorging
Vaccinatie
Weke delen chirurgie

Beste klanten, 

Dierenartspraktijk Merckx zal uitzonderlijk gesloten zijn van 11 maart tot en met 25 maart 2024. Uitzonderingen worden hieronder vermeld.

Reeds gemaakte afspraken gaan gewoon door zoals afgesproken. Wijzigingen kunnen telefonisch doorgegeven worden.

Voor consultaties kan u tijdens deze periode terecht bij Dierenartspraktijk Kerberos (Tiensesteenweg 170 – 3001 Heverlee, 016 25 27 17) waar ook onze trouwe dierenartsassistente Lieselot aanwezig zal zijn. Zij heeft toegang tot de patiëntendossiers van Merckx, zodat opvolging van uw huisdier verzekerd is tijdens onze sluiting.  

Dierenarts Mieke De Buck zal zoals gewoonlijk aanwezig en beschikbaar zijn voor consultaties in DAP Merckx op zaterdagen en dit van 9u tot 14u.

 

Voor medicatie en voeding zijn er afhaalmomenten bij DAP Merckx op volgende dagen:  

  • Maandag 11 maart: van 8h30 tot 19h
  • Zaterdag 16 maart: van 8u30 tot 14u 
  • Zaterdag 23 maart: van 8u30 tot 14u 
  • Maandag 25 maart: van 8h30 tot 19h

Indien u medicatie (m.u.v. producten die in de koelkast bewaard dienen te worden) wenst af te halen op zaterdag in DAP Merckx, dient u dit te bestellen vóór woensdag  19u.
Doordeweeks kan u steeds terecht bij DAP Kerberos voor de ophaling van medicatie of voeding. Gelieve op voorhand te bellen zodat wij kunnen nagaan of de producten voorradig zijn en wij alles tijdig kunnen klaarzetten.

U kan hiervoor rechtstreeks contact opnemen met DAP Kerberos (indien u DAP Merckx telefonisch probeert te bereiken, zal u automatisch doorverbonden worden naar DAP Kerberos).  

Alvast bedankt voor uw begrip en flexibiliteit.  

Team DAP Merckx
Béate, Nathalie, Mieke, Lieselot & Josselien

Het team van DAP Merckx

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Béate De Rop

Dierenarts

Dierenarts Béate De Rop behaalde haar diploma in 2015 aan de universiteit Gent. Hierna startte ze meteen met enkele vervangingen waarna ze anderhalf jaar bij de grote huisdieren heeft gewerkt. In maart 2018 vervoegde ze ons team. Haar interesses gaan voornamelijk uit naar echografie, weke delen chirurgie en oogheelkunde. Ook pluimvee en grote huisdieren zoals paarden, geiten, schapen en koeien trekken nog steeds haar aandacht.

In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met haar honden Bill, Bo en Wilma, haar pony’s, kat, kippen en schapen. Ze doet graag aan doe-het-zelven en houdt van plantjes en reizen.

Nathalie Coenen

Dierenarts

Nathalie Coenen maakte haar kinderdroom waar: na haar studies diergeneeskunde voor kleine huisdieren in Gent en een jaar waardevolle werkervaring in de zaak van haar tante in Heusden-Zolder, startte ze in 2014 haar eigen dierenartspraktijk in Diest. Haar grote passie en fascinatie ligt bij reptielen: ze geraakt hen nooit beu en is uren zoet met hen te bestuderen in hun terrariums. Als grote dierenliefhebber heeft Nathalie zelf ook huisdieren, waaronder enkele ex-patiëntjes die ze geadopteerd heeft om hen een warme thuis te geven op hun oude dag. Honden, katten, slangen, schildpadden, hagedissen, konijnen, knaagdieren en fretten:  elk huisdier is bij Nathalie Coenen even welkom en in goede handen.

Lieselot dierenartsassistente

Lieselot Seghers

Dierenartsassistente

Lieselot studeerde af in 2022 als Agro-en Biotechnologie afstudeerrichting dierenzorg aan de Hogeschool Gent. Na een studentenjob bij Kerberos is ze in het najaar van 2021 begonnen bij Merckx. Ze helpt u en uw diertjes graag verder vanachter de balie. In haar vrije tijd brengt ze veel tijd door met haar hondje Lila.

Josselien Joossens

Dierenartsassistente

Als kind groeide Josselien Joossens op op een kleine boerderij, omringd door dieren zoals geiten, kippen, paarden, honden en katten. Ondanks ze al vroeg instond voor de verzorging van de beesten, nam ze een ander pad tijdens haar studies en loopbaan. Al snel werd duidelijk dat ze de dieren miste en dus besloot Josselien begin 2022 opnieuw de boeken in te duiken tijdens haar avondopleiding dierenartsassistente. Naast dit nieuwe hoofdstuk in haar carrière heeft ze ook haar eigen boerderij.