Praktisch

Leuvensesteenweg 30
3370 Boutersem
Maak een afspraak:
Maandag 8u30 - 19u
Dinsdag 8u30 - 19u
Woensdag 8u30 - 19u
Donderdag 8u30 - 19u
Vrijdag 8u30 - 19u
Zaterdag 8u30 - 12u
Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen, wij vragen u in de mate van het mogelijke naar de praktijk te komen.
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: +32 (0) 16 73 38 03 MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

Dierenartsenpraktijk Merckx te Boutersem

Dierenartsenpraktijk Merckx werd opgericht in 1972 en verzorgt sindsdien met veel passie jullie dierbare honden, katten, konijnen, knaagdieren en kippen.

De praktijk bestaat uit een team van 3 dierenartsen en 2 assistentes. Om de groei van de praktijk te garanderen, kan het team sinds kort rekenen op de ondersteuning van Nesto.

We staan steeds met plezier klaar om uw dieren te onderzoeken en de nodige adviezen en verzorging te geven. Jullie zijn zeer welkom na een afspraak. Zo kunnen we voldoende tijd voor u vrij maken.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Anesthesie
Castratie
Consultatie
Echografie
Hospitalisatie
Knaagdieren
Konijnen
Mankheidsonderzoeken
Radiografie
Sterilisatie
Tandverzorging
Vaccinatie
Weke delen chirurgie

Het team van DAP Merckx

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Béate De Rop

Dierenarts

Dierenarts Béate De Rop behaalde haar diploma in 2015 aan de universiteit Gent. Hierna startte ze meteen met enkele vervangingen waarna ze anderhalf jaar bij de grote huisdieren heeft gewerkt. In maart 2018 vervoegde ze ons team. Haar interesses gaan voornamelijk uit naar echografie, weke delen chirurgie en oogheelkunde. Ook pluimvee en grote huisdieren zoals paarden, geiten, schapen en koeien trekken nog steeds haar aandacht.

In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met haar honden Bill, Bo en Wilma, haar pony’s, kat, kippen en schapen. Ze doet graag aan doe-het-zelven en houdt van plantjes en reizen.

Nathalie Coenen

Dierenarts

Nathalie Coenen maakte haar kinderdroom waar: na haar studies diergeneeskunde voor kleine huisdieren in Gent en een jaar waardevolle werkervaring in de zaak van haar tante in Heusden-Zolder, startte ze in 2014 haar eigen dierenartspraktijk in Diest. Haar grote passie en fascinatie ligt bij reptielen: ze geraakt hen nooit beu en is uren zoet met hen te bestuderen in hun terrariums. Als grote dierenliefhebber heeft Nathalie zelf ook huisdieren, waaronder enkele ex-patiëntjes die ze geadopteerd heeft om hen een warme thuis te geven op hun oude dag. Honden, katten, slangen, schildpadden, hagedissen, konijnen, knaagdieren en fretten:  elk huisdier is bij Nathalie Coenen even welkom en in goede handen.

Silke Soetemans

Dierenarts

De liefde voor dieren heeft Dierenarts Silke met de papfles meegekregen, als kind stond ze al mee in de praktijk bij haar moeder de eerste dierenarts-ervaringen op te doen. Na haar afstuderen als dierenarts Kleine Huisdieren in 2019 aan de universiteit van Gent stapte ze dan ook mee in de praktijk van haar moeder. Om wat extra ervaring op te doen, besloot Silke om daarnaast ook halftijds in verschillende praktijken te werken, om uit eindelijk in het Team van Merckx haar plaats te vinden. Silke is zeer geïnteresseerd in osteopathie, echografie en chirurgie en is zich momenteel aan het verdiepen in de tandheelkunde. Thuis verandert Silke haar werk in haar hobby en gaat ze verder met het verzorgen van haar eigen kleine dierentuin: katten, hond, paarden, cavia’s, kippen, valkparkieten, duiven,.. Als ze daarna nog een restje tijd heeft, leest ze graag en is ze graag creatief bezig.

Lieselot dierenartsassistente

Lieselot Seghers

Dierenartsassistente

Lieselot studeerde af in 2022 als Agro-en Biotechnologie afstudeerrichting dierenzorg aan de Hogeschool Gent. Na een studentenjob bij Kerberos is ze in het najaar van 2021 begonnen bij Merckx. Ze helpt u en uw diertjes graag verder vanachter de balie. In haar vrije tijd brengt ze veel tijd door met haar hondje Lila.

Josselien Joossens

Dierenartsassistente

Als kind groeide Josselien Joossens op op een kleine boerderij, omringd door dieren zoals geiten, kippen, paarden, honden en katten. Ondanks ze al vroeg instond voor de verzorging van de beesten, nam ze een ander pad tijdens haar studies en loopbaan. Al snel werd duidelijk dat ze de dieren miste en dus besloot Josselien begin 2022 opnieuw de boeken in te duiken tijdens haar avondopleiding dierenartsassistente. Naast dit nieuwe hoofdstuk in haar carrière heeft ze ook haar eigen boerderij.