Praktisch

Dorsel 38
2560 Nijlen
Maak een afspraak:
Maandag 9u - 13u 14u - 19u
Dinsdag 9u - 13u 14u - 19u
Woensdag 9u - 13u 14u - 19u
Donderdag 9u - 13u 14u - 19u
Vrijdag 9u - 13u 14u - 19u
Zaterdag 9u - 12u
Huisbezoeken zijn mogelijk in uitzonderlijke gevallen, wij vragen u in de mate van het mogelijke naar de praktijk te komen. 24/7 telefonisch bereikbaar voor noodgevallen
Voeding en medicatie kan u tijdens de openingsuren afhalen aan de balie. Voeding en supplementen voor vogels zijn eveneens beschikbaar via onze webshop
BEL: +32 3 380 00 30

Dierenartsencentrum Trigenio te Nijlen

Bij Trigenio zijn zowel honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels en reptielen welkom. Wij staan als team klaar om deze brede waaier aan diersoorten te behandelen. En dit liefst in optimale omstandigheden. Vandaar dat onze praktijkruimtes voorzien zijn van aangepaste apparatuur (zuurstofvoorziening, endoscopie, RX, echo, bloedanalyse,…). Dit om een zo goed mogelijke diagnose, monitoring en eventuele nazorg mogelijk te maken.

Het team heeft een uitgebreide ervaring in eerstelijns diergeneeskunde, chirurgie, interne geneeskunde en medische beeldvorming. In het bijzonder beschikt onze praktijk over een zeer brede kennis in het behandelen van vogels en exotische dieren. Ook konijnen, knaagdieren en reptielen zijn vaak geziene klanten in de praktijk.

Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op diergeneeskundig vlak volgen onze 4 dierenartsen regelmatig bijscholingen in binnen- en buitenland. Ook onze 3 dierenartsassistentes blijven up to date door bijscholingen en lezingen.

Steeds welkom na afspraak, zodat we voldoende tijd kunnen inplannen om jouw huisdier volledig te onderzoeken.

Voeding en medicatie kan u tijdens de openingsuren afhalen aan de balie. Voeding en supplementen voor vogels zijn eveneens beschikbaar via onze webshop:

https://www.trigenio.be/producten/productenlijn

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Castratie
Consultatie
Dermatologie
Echocardiografie
Echografie
Endoscopie vogels
Hospitalisatie
Knaagdieren
Konijnen
Mankheidsonderzoeken
Oogonderzoeken
Radiografie
Tandheelkunde
Vaccinatie
Weke delen chirurgie

Het team van DAC Trigenio

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Tom Verbeek

Dierenarts

“Elk dier, ongeacht de soort, verdient de allerbeste verzorging”

Is in 2000 afgestudeerd aan de Universiteit Gent. Onmiddellijk na zijn studies was hij, gedurende 6 jaar, werkzaam in een drukke groepspraktijk voor kleine huisdieren. Sinds november 2006 vervoegt Tom het team van Dierenartsencentrum Trigenio. Gezien Tom sinds zijn jeugd een grote interesse vertoonde voor vogels heeft Dr. Coutteel hem met veel toewijding en plezier opgeleid in deze tak van de diergeneeskunde.

Verder gaan zijn interesses uit naar bijzondere diersoorten (konijnen, knaagdieren en reptielen). Voor deze takken van de diergeneeskunde volgde hij dan ook al tal van binnen- en buitenlandse opleidingen en congressen.

Tom verzorgt samen met Hanna en Julie de eerste- en tweedelijnsconsultaties van vogels, konijnen, knaagdieren en andere bijzondere diersoorten zoals fretten en reptielen.

Door regelmatige bijscholingen te volgen blijft Tom op de hoogte van de modernste technieken en ontwikkelingen in dit vakgebied waardoor hij de beste zorgen kan dienen aan deze huisdieren.

Tom is eveneens de chirurg van de praktijk en neemt het grootste deel van de chirurgie voor zijn rekening. Ook in dit vakgebied volgt hij regelmatig bijscholingen om optimaal up-to-date te blijven van de nieuwe technieken.

Gevolgde opleidingen: 

  • Weke delen en orthopedische chirurgie bij CPD Solutions (Liverpool)
  • Exotic Pets (rabbits, rodents, reptiles and birds): medicine and surgery aan de ESAVS te Brno (Tsjechië)
  • Chirurgie bij konijnen te Barneveld (Nederland)
  • Tandheelkunde bij konijnen en knaagdieren te Barneveld (Nederland)
  • Oogheelkunde aan de ESAVS te Toulouse (Frankrijk).
  • Neurologie aan de European school of Advanced Veterinary Studies (ESAVS) te Bern (Zwitserland).

Lidmaatschappen:

  • Werkgroep Weke Delen Chirurgie (voorzitter)
  • EAAV (European Association of Avian Veterinarians)
  • ARAV (Association of Reptilian and Amphibian Veterinarians)
  • AEMV (Association of Exotic Mammal Veterinarians)

Annelies Dietens

Dierenarts

Sinds november 2010 maakt Annelies deel uit van ons dierenartsenteam. Zij studeerde in 2009 af aan de Universiteit Gent, optie kleine huisdieren. Daarna heeft ze een jaar aan de Universitaire dierenkliniek gewerkt als intern (Small Animal Rotating internship). Hier bekwaamde ze zich onder meer in de behandeling van spoedgevallen.

U kan bij haar steeds terecht met uw hond, kat, konijn of knaagdier.

Om na haar studies op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op vlak van de diergeneeskunde, volgt zij regelmatig bijscholingen en congressen in binnen- en buitenland. Zo volgde zij onder andere de 3-jarige opleiding Interne Geneeskunde aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS). In 2016 startte ze de opleiding Cardiologie van ESAVS. Daar heeft ze nu de 3 eerste cursussen van gevolgd. Dit in combinatie met andere cardiologie-opleidingen, maakt dat u nu ook bij haar terecht kunt voor een echocardiografisch onderzoek van uw hond.

In 2021 staat een intensieve cursus “Feline Medicine” op het programma.

Haar bijzondere interesses gaan uit naar de interne geneeskunde, cardiologie en medische beeldvorming.

Hanna Loenders

Dierenarts

Als jong meisje wilde Hanna al dierenarts worden. Ze had konijnen, hamsters, cavia’s, chinchilla’s, schildpadden, kippen, vissen en een hond. Na het middelbaar startte ze met haar droom aan de Universiteit van Gent. In haar masterjaren koos ze om te specialiseren in de kleine huisdieren met een bijzondere interesse voor exoten. Doorheen haar opleiding liep ze verschillende stages in binnen- en buitenland en de laatste 2 jaar van haar studie deed ze onderzoek voor haar masterproef rond reptielen.

Met onderscheiding studeerde Hanna in juni 2019 af en vrijwel meteen sloot ze zich als dierenarts aan bij DAC Trigenio waar ze instaat voor zowel de geneeskunde van kat & hond als voor vogels, reptielen, konijnen en knaagdieren.

Dierenarts Julie Vandekerckove

Julie Vandekerckove

Dierenarts

Dierenarts Julie Vandekerckove is afgestudeerd aan de universiteit van Gent in 2017. Met een passie voor bijzondere dieren, met speciale interesse voor reptielen, begon ze een vijfjarig avontuur in het Verenigd Koninkrijk met een tewerkstelling en specialisatie in de geneeskunde van de bijzondere dieren.

Sinds juni 2022 is Julie het team van DAC Trigenio komen versterken. Ze zal instaan voor de geneeskunde van reptielen, vogels, knaagdieren en konijnen maar u kan ook bij haar terecht met uw hond of kat.

 

Lise Geerinckx

Dierenarts

Lise studeerde af als dierenarts kleine huisdieren in 2015 aan de Universiteit van Gent, waarna ze een jaar internship medische beeldvorming volgde op diezelfde universiteit. Tijdens haar studies en internship liep ze al regelmatig mee op Dierenartsencentrum Trigenio en vanaf 2016 begon ze daar fulltime te werken als eerstelijns dierenarts voor kleine en bijzondere dieren verzorgde. In 2019 stopte ze met werken als praktijkdierenarts en startte ze een residency in de veterinaire pathologie (European College of Veterinary Medicine, ECVP) aan de Universiteit van Gent, dat ze afrondde in augustus 2023. Eind januari 2024 zal ze haar laatste examens van de ECVP meedoen, waarna ze Diplomate in de Veterinaire Pathologie wordt. Ze begon vanaf september 2023 terug parttime te werken in Trigenio, waar ze op dit moment histologie afleest en autopsies uitvoert. Ze is sinds september 2023 ook parttime werkzaam bij Medvet (AML) als coördinerend hoofd van de veterinaire pathologie.

Lise houdt zich bezig met pathologie van kleine huisdieren met een grote interesse in bijzondere diersoorten, waarin ze zich zeker nog verder wil specialiseren. Ze volgt regelmatig online en live bijscholingen over allerlei pathologie-gerelateerde onderwerpen van verschillende diersoorten.

Barbara Celis

Dierenartsassistente

In 2009 studeerde Barbara af in de richting Agro- en Biotechnologie optie dierenzorg op de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel. Na haar verdere studies in de Biowetenschappen optie Animal Life vervoegde ze in juli 2011 het team.

Ook daarna is ze zich blijven bijscholen. Haar bijzondere interesse gaat uit naar konijnen en knaagdieren en het gedrag bij verschillende diersoorten.

Als kind heeft ze altijd konijnen gehad en dat begon terug te kriebelen. Ter voorbereiding verdiepte ze zich in het gedrag en welzijn van deze dieren. In april 2014 studeerde ze af als eerste konijnendeskundige in België. Met konijnenvragen kan u zeker bij haar terecht.

Thuis zit ze ook steeds tussen de dieren. Ze zorgt voor haar cavia’s, geiten, kippen, kanaries, waterschildpad en niet te vergeten haar honden. Het was haar eerste hond Dash die haar inspireerde om meer over hondengedrag te leren. Eind 2013 heeft ze dan haar opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut afgerond. Zij behandelt dan ook de gedragsproblemen in de praktijk.

Daarnaast heeft ze ook al cursussen over papegaaiengedrag gevolgd, om ook op uw vragen hieromtrent te kunnen antwoorden.

Shari Moonen

Dierenartsassistente

In 2012 studeerde Shari af in de richting Agro- en Biotechnologie, optie dierenzorg in de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel. Tijdens deze opleiding volgde zij reeds één jaar stage in het dierenartsencentrum Trigenio. Ze vervoegde in januari 2013 het team.

Zij zette zich jarenlang vrijwillig in voor de asieldieren van het Blauwe Kruis te Wommelgem. Ondertussen adopteerde ze Brutus, een Stafford kruising, waarop ze nu haar focus legt.

Samen met de andere dierenartsassistentes staat zij u met raad en daad bij en probeert zij het verblijf van uw dier in onze praktijk zo aangenaam mogelijk te maken.

Annelies Van Loey

Dierenartsassistente

Annelies komt sinds juli 2016 ons team versterken. Eerst tijdens het zwangerschapsverlof van Evi, nadien als vaste waarde. Ze heeft haar bacheloropleiding als dierenartsassistente aan de hoge school Thomas More in Geel voltooid in januari 2017.

Ze steekt graag de handen uit de mouwen en helpt in de praktijk waar nodig. Samen met de andere assistentes zorgt ze voor een optimale hospitalisatie voor de dieren en staat ze klanten altijd met een vriendelijk woord toe.

Stefanie Vandooren

Dierenartsassistente

Stefanie vervoegde het team in 2021 nadat ze afstudeerde aan de Thomas More hogeschool in de richting Agro- en biotechnologie optie dierenzorg. Het laatste jaar van haar opleiding volgde zij één jaar stage in onze praktijk. Tijdens haar stage zorgde het zeer gevarieerde takenpakket elke dag voor een nieuwe uitdaging. Toen ze het aanbod kreeg om hier te werken na haar studies, twijfelde ze geen moment. Ze heeft een grote passie voor dieren en haalt veel voldoening uit haar werk als ze dier en eigenaar kan verder helpen. Ze zal u met veel plezier telefonisch verder helpen. Je kan haar ook terugvinden achter de balie of in de hospitalisatie waar ze de gehospitaliseerde dieren zo een aangenaam mogelijk verblijft geeft. Thuis ontfermt ze zich over haar hamster en Drentsche patrijshond Odin.