Praktisch

Steenweg Asse 144
1540 Herfelingen
Maak een afspraak:
Maandag 8u30 - 19u30
Dinsdag 8u30 - 19u30
Woensdag 8u30 - 19u30
Donderdag 8u30 - 19u30
Vrijdag 8u30 - 19u30
Zaterdag 9u - 12u
Raadplegingen en spoedgevallen Telefonisch bereikbaar en enkel op afspraak
Voeding kopen? Bestel nu telefonisch of kom langs in onze praktijk.
BEL: +32 (0) 054 56 80 31 MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK

Jouw dierenkliniek voor
kleine huisdieren in Herfelingen

In onze dierenkliniek kunt u terecht bij een professioneel team van 6 dierenartsen en 3 dierenartsassistentes. Jullie zijn welkom met honden, katten, konijnen, andere knaagdieren , neerhofdieren , schapen en geiten Wij onderzoeken jouw huisdier, geven advies en verlenen verzorging.

Steeds welkom na afspraak, zodat we voldoende tijd kunnen inplannen om jouw huisdier van snuit tot staart te onderzoeken.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Castratie
Chirurgie
Consultatie
Echocardiografie
Echografie
Hospitalisatie
Kijkoperaties
konijnen en knaagdieren
Labotesten
Laparoscopie
Laparoscopische sterilisatie
Mankheidsonderzoeken
Orthopedie
Radiografie
Tandverzorging
Vaccinatie
Voedingsadvies

Het team van Veterinair Quadrant

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

dierenarts stefaan

Stefaan Van Hoegaerden

Dierenarts

Afgestudeerd als dokter in de dierengeneeskunde in 1987. Van 2000 tot 2002 een driejarige post-universitaire opleiding gevolgd tot het behalen van het diploma Vakdierenarts Kleine Huisdieren.

Heeft 3 opeenvolgende jaren de gerenommeerde opleidingen in de orthopedie te Davos (Zwitserland) gevolgd:

  • December 1-6, 2007: certificate AO vet course; small animal course in fracture treatment Principles.
  • December 7-11, 2008: certificate AO vet course; Advances in small animal fracture management.
  • December 5-10, 2009: certificate AO vet course; small animal Masters course.
  • Lid van de vakgroepen weke delen chirurgie en management.

Heeft 3 opeenvolgende jaren een opleiding  laparoscopische chirurgie  gevolgd:

  • Juli 1-2 , 2013 : Masterclass endoscopic surgery  at Covidien training center te Elancourt, France
  • September 24-25, 2014 Masterclass laparoscopic surgery  at IRCAD  te Strasbourg , France
  • Maart 4-5 , 2015 Masterclass laparoscopic surgery  at IRCAD  te Strasbourg , France

Expertise

  • Chirurgie
  • Laparoscopie
  • Orthopedie

Wendy Haelterman

Dierenarts

Dierenarts Wendy Haelterman is afgestudeerd in juni 2003 als dierenarts kleine huisdieren. Door regelmatig bijscholing te volgen blijft zij op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in de kleine huisdierensector. Zij heeft ook de opleiding gevolgd om paarden te chippen en te identificeren. Sinds 2016 heeft zij een extra diploma van fysiotherapeut voor huisdieren.

Joke Boonefaes

Dierenarts

Al van jongs af aan was ik gek op dieren. Op bijna elke foto uit mijn kindertijd sta ik met een hond, kat of geit afgebeeld. Ik was ook 6 jaar vrijwilliger in een dierenasiel.

Na 6 jaar studeren aan de faculteit diergeneeskunde had ik er nog niet genoeg van. Om mij nog meer te verdiepen in de diergeneeskunde liep ik gedurende een jaar een heel intensief ‘Small Animal Rotating Internship’ in de facultaire dierenkliniek. Samen met mijn collega’s was ik een jaar lang verantwoordelijk voor spoedgevallen en kritieke patiënten en liep ik mee op verschillende diensten (chirurgie, orthopedie, interne geneeskunde,…).

Nu wil ik me met volle overgave inzetten voor jullie huisdier. Vooral de interne geneeskunde (maag-darmproblemen, kanker, endocriene ziekten) en voortplanting interesseren mij en daarin zal ik me ook verder verdiepen.

 

Marie Pierre

Dierenarts

Dierenarts worden was altijd haar plan A, dat is waarom ze elke morgen met veel enthousiasme en gedrevenheid aan de job begint. Marie Pierre studeerde met grote onderscheiding in 2016 af als dierenarts, specialiteit grote huisdieren. Daarna ging ze onmiddellijk aan de slag in een praktijk waarbij ze zowel kleine huisdieren als rundvee voor haar rekening nam. Door voortdurende bijscholing, waaronder echografie, antibioticagebruik, brochoalveolaire-lavage, interne geneeskunde, is zij een echte allround dierenarts. Sinds februari 2022 versterkt ze, na 5 jaar ervaring in een andere praktijk, het Quadrant-team.

Lika Verheye

Dierenarts

Dierenarts Lika Verheye studeerde in juli 2022 af aan de faculteit diergeneeskunde optie kleine huisdieren met grote onderscheiding. Ze is met veel verschillende soorten dieren opgegroeid thuis, zoals honden, koeien, een paard, ezel, kalkoenen, kippen, katten, konijnen, fretten,… waardoor de liefde voor dieren er al in zit vanaf ze haar eerste stappen kon zetten. Met andere woorden: dierenarts worden stond voor haar in de sterren geschreven. Ze verzorgt dan ook jullie viervoeters met veel plezier.

Dorien vanderheyden

Dierenartsassistente

Dorien Vanderheyden vervoegde onze praktijk in oktober 2009.

Van kindsbeen af heeft ze een grote voorliefde voor dieren, in het bijzonder voor paarden en honden. Sinds haar achtste rijdt ze met haar eigen paard bij de plaatselijke rijvereniging. Ook heeft ze thuis nog een hond, schapen en kippen.

In haar laatste jaar studie liep ze drie maanden stage in het Veterinair Quadrant en toen wist ze het zeker: dieren genezen en verzorgen, dat is haar ding. Ze hoopt u dan ook zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn in onze praktijk.

Sanne Cammaerts

Dierenartsassistente

Sanne liep in 2012 haar eindstage als dierenartsassistente bij Veterinair Quadrant. Later dat jaar studeerde ze vervolgens af als proffesionele bachler agro- en biotechnologie optie dierenartsassistente.

Nadien is zij in dienst gekomen als vervangster tijdens de zwangerschap van Katleen De Coninck. Waarna ze voltijds in dienst is gekomen.

Sanne heeft zelf poezen en een paard. Zij staat steeds tot uw dienst: zowel aan de telefoon als tijdens de consultaties.

Jelke Vanhassel

Dierenartsassistente

Jelke heeft van kindsbeen af een grote liefde voor alles wat met dieren te maken heeft. Na haar opleiding aan de hoge school Vives te Roeselare studeerde ze af in de richting Agro en biotechnologie, optie dierenzorg. Thuis verzorgt ze met veel liefde haar 2  Sphynx katten, cavia’s en enkele kippen.

Tom Van Eeckhoudt

Dierenartsassistent

Hallo, ik ben Tom. Van kinds af aan was ik al gefascineerd door allerlei soorten dieren en door de jaren heen is deze passie enkel maar gegroeid.

Sinds zijn kinderjaren heeft Tom een grote fascinatie voor allerlei soorten dieren. Hij volgde daarom ook een opleiding tot dierenverzorger aan de Hogeschool Gent, waar hij in 2020 met onderscheiding afstudeerde. Sinds december 2021 versterkt hij ons team van dierenartsassistenten. Zijn interesses liggen voornamelijk bij bijzondere dierensoorten. Als hij niet met dieren bezig is, is hij te vinden achter zijn schetsboek of op het water tijdens het windsurfen.

Bente Van Cutsem

Dierenartsassistente

Bente Van Cutsem studeerde in februari 2022 af als dierenartsassistente aan de Hogeschool van Gent. Hiervoor werkte ze ook als jobstudente en voerde ze bij ons haar eindstage uit. Momenteel vervoegt ze ook halftijds het team in Denderleeuw en staat ze dus in beide praktijken klaar om jullie diertjes te ontvangen.

Gaëlle Selfslagh

Dierenarts

Elena Van den Audenhoven

Dierenarts

In 2019 studeerde Elena af aan de universiteit Gent met onderscheiding, specialisatie grote huisdieren. Na haar afstuderen, werkte ze als intern op de buitenpraktijk van de universiteit waar ze herkauwers mee opleidde. Na dat jaar, hield ze zich in haar praktijk vooral bezig met koeien, schapen en geiten. Ook kleine huisdieren kwamen stilaan op haar pad. Juist omdat ze hier verder in wil groeien, was de match met Quadrant snel gemaakt. In de toekomst droomt ze van haar eigen kleine kinderboerderij.