Praktische info

Voortkapelseweg 102
2200 Herentals
Maak een afspraak:
Maandag 8u30-19u
Dinsdag 8u30-19u
Woensdag 8u30-19u
Donderdag 8u30-19u
Vrijdag 8u30-19u
Bereikbaar voor spoedgevallen 24u/24u
BEL: +32 (0) 14 26 11 00

Dierenkliniek Orion te Herentals

Dierenkliniek Orion is een dierenkliniek voor neurologie, orthopedie, medische beeldvorming en interne geneeskunde  bij kleine huisdieren. Na doorverwijzing door uw eigen dierenarts, kunnen patiënten volledig opgewerkt worden in onze kliniek, gaande van klinisch onderzoek, medische beeldvorming tot behandeling, inclusief operatieve ingreep. In onze dierenkliniek beschikken we over een breed gamma aan beeldvormingstechnieken: radiografie, echografie, endoscopie, CT- en MRI-scan. Bovendien kan een patiënt ook enkel doorverwezen worden voor een specifiek onderzoek op advies van de verwijsdierenarts. De verdere behandeling gebeurt dan door de verwijs dierenarts.

Meer informatie over onze diensten vind je eveneens op:

https://www.dierenkliniek-orion.be/

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Chirurgie
CT scan
Echografie
Endoscopie
Fysiotherapie
Hospitalisatie
Interne geneeskunde
Kijkoperaties
MRI scan
Neurochirurgie
Neurologie
Orthopedie
Radiografie
Sportgeneeskunde
Voedingsadvies
Weke delen chirurgie

Het team van dierenkliniek Orion

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Johan Van Ommen

Dierenarts

Johan van Ommen studeerde in 1991 als dierenarts af aan de RUG. Sindsdien heeft hij zich via tal van buitenlandse bijscholingen bekwaamd binnen de orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie. Sinds 1991 was hij werkzaam in Dierenartsenpraktijk Het Ganzenpad.
Vanaf 2009 heeft hij deze Dierenartsenpraktijk overgenomen en omgedoopt in Dierenartsenpraktijk Orion. Deze dierenartsenpraktijk heeft sindsdien zich volledig ingezet op de ontwikkeling van de vakgebieden orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie. Daardoor kwam er in 2012 eerst de MRI scanner en in 2014 de CT scanner.
Het was dan ook een logische stap om vanaf 1 augustus 2014 voluit te gaan voor een Dierenkliniek voor orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie.  Johan is de zaakvoerder van Dierenkliniek Orion en legt zich toe op de chirurgie.

Expertise

 • Beeldvorming
 • Endoscopie
 • Neurochirurgie
 • Orthopedie
 • Weke delen chirurgie

Kenny Bossens Dipl. ECVN

Dierenarts

Kenny Bossens behaalde in 2010 zijn diploma Diergeneeskunde aan de universiteit Gent. Van 2011 tot 2016 verdiepte hij zich in de neurologie aan de faculteit in Merelbeke. Eerst als praktijkassistent, neurologie, daarna rondde hij een roterend internship af en deed hij een residency op de dienst neurologie. Sinds eind 2018 heeft hij ook de titel van Europees specialist in de neurologie behaald (Diplomate ECVN).

Expertise

 • Beeldvorming
 • Neurochirurgie
 • Neurologie

Britt Vanmal

Dierenarts

Britt Vanmal behaalde in 2014 haar diploma diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent. Direct na haar studie startte ze een roterend internship aan de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke. Vanaf 1 oktober 2015 versterkt Britt het Orion-team. Binnen Dierenkliniek Orion legt Britt zich toe op de interne geneeskunde. Hiervoor volgt zij een Certificate Program aan de European School for Advanced Veterinary Studies.

Expertise

 • Beeldvorming
 • Critical care
 • Endoscopie
 • Interne geneeskunde

Christophe Verroken

Dierenarts

Christophe Verroken behaalde zijn diploma in 2016 aan het RUG. Sinds 2017 versterkt Christophe het Orion-team. Binnen Dierenkliniek Orion legt Christophe zich toe op de orthopedie. Hij volgde alle cursussen van Orthopaedics aan de European school for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) en is inmiddels met het certificate programma gestart. Daarnaast behaalde hij eveneens het Certificate PennHip  (beoordelen van heupen). In november 2020 start Christophe met de Soft Tissue Surgery courses aan de ESAVS

Expertise

 • Beeldvorming
 • Orthopedie
 • Weke delen chirurgie

Sanne Thijs

Dierenarts

Sanne Thijs behaalde in 2013 haar diploma Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Direct na het afstuderen starte ze haar loopbaan binnen een kliniek waar ze 7 jaar ervaring heeft opgedaan in de eerstelijns diergeneeskunde. Door het volgen van verscheidene bijscholingen heeft ze zich ondertussen kunnen toeleggen op de algemene chirurgie, endoscopie en laparoscopie. Vanaf juni 2020 zal ze het team van Dierenkliniek Orion versterken om zich hier verder in te specialiseren. Daarnaast start Sanne vanaf september 2020 ook haar Certificate Program Soft tissue Surgery aan de European School for Advanced Veterinary Studies

Expertise

 • Beeldvorming
 • Endoscopie
 • Laparoscopie
 • Weke delen chirurgie

Ilke Alaerts

Dierenarts / Fysiotherapeut

Ilke Alaerts behaalde in 2005 haar diploma diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Al snel groeide haar interesse binnen de diergeneeskunde naar alles wat met sport- en revalidatiewetenschappen te maken heeft. Ze heeft haar kennis door de jaren heen in dit vakgebied uitgebreid aan de European School for Advanced Veterinary studies en aan het Canine Rehabilitation Institute. Sinds 2014 maakt ze deel uit van het team van het Waterhof (een revalidatiecentrum voor dieren) en sinds februari 2021 ook van het Orion-team. Ze legt zich voornamelijk toe op het diagnosticeren en behandelen van sportblessures, maar ook op het revalideren van orthopedische, neurologische en andere patiënten met bewegingsproblemen.

Expertise

 • fysiotherapie/revalidatie
 • Sportgeneeskunde

Justine De Prez

Dierenarts

Justine behaalde in 2018 haar diploma Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Na het afstuderen werkte Justine bijna 3 jaar in een grote spoed- en doorverwijskliniek in Duitsland waardoor haar interesse in de spoedgeneeskunde en interne geneeskunde alleen maar toenam. Vanaf 2021 vervoegt ze het dierenartsenteam om zich verder in de interne geneeskunde te specialiseren. Daarnaast start zij binnenkort ook aan het Certificate Program Internal Medicine aan de European School for Advanced Veterinary Studies.

Expertise

 • Interne geneeskunde
 • Medische beeldvorming
 • Spoedgeneeskunde

Dr. Kaatje Kromhout PhD

Dierenarts

Kaatje Kromhout studeerde in 2008 als dierenarts af aan de Universiteit Gent. Aansluitend startte zij haar internship Medische Beeldvorming aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de Huisdieren en Orthopedie van de Kleine Huisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde.
Sinds 2009 zorgt zij daar als lid van de CT-MRI-unit voor de dagelijkse onderzoeken en protocollering. In januari 2012 ging zij bijkomend als teleradioloog bij Dierenartsenpraktijk Orion aan de slag. Begin 2016 behaalde ze de graad van doctor in de diergeneeskundige wetenschappen met haar doctoraatsonderzoek getiteld “ Comparison of magnetic resonance imaging and computed tomography for the detection of specific brain and cervical spine abnormalities in small animals”.
Ook bij Dierenkliniek Orion komt de protocollering van MRI’s en CT’s van haar hand.

Expertise

 • Beeldvorming
 • CT scan
 • MRI scan

Michelle Hermans

Dierenarts

Michelle behaalde in 2017 haar diploma Diergeneeskunde aan de UGent, optie Gezelschapsdieren. Na een roterend internship aan de Kliniek Kleine Huisdieren van de UGent (2017-2018), startte ze in 2018 een residency in de neurologie. In september 2021 volbracht ze na 3 jaar haar residency opleiding en is ze Board-eligible specialist in de neurologie. Michelle zal deelnemen aan het 2022 ECVN Board Exam. Binnen de neurologie liggen Michelles interesses voornamelijk bij epilepsie en neuromusculaire aandoeningen. De komende jaren wil ze zich verder toespitsen op neurochirurgie.

Expertise

 • Beeldvorming
 • Neurologie

Wouter Beausaert

Intern

Wouter heeft tijdens zijn studie aan de Universiteit van Gent,  verschillende stages gelopen om al zoveel mogelijk ervaring op te doen, maar besefte hij ook dat extra ervaring opdoen zeker een plus zou zijn. Zijn interesses liggen voornamelijk binnen medische beeldvorming en interne geneeskunde.

Marloes Schaap

Dierenarts Intern

Marloes behaalde haar diploma als dierenarts in 2021 en is nu begonnen aan een internship bij Dierenkliniek Orion. Ze is afkomstig uit Nederland maar is 7 jaar geleden naar België vertrokken om hier haar droom om dierenarts te worden na te jagen. Haar interesses in de diergeneeskunde zijn zeer breed, zowel wat diersoorten als disciplines betreft. Na stages in binnen- en buitenland is de keuze gemaakt om in de gezelschapsdieren verder te gaan. Tijdens dit internship wil ze nog verder ontwikkelen binnen de verschillende disciplines om in de toekomst zo goed mogelijk eerste- en tweedelijns- diergeneeskunde aan te bieden.

Elena Biesbroeck

Dierenarts Intern

Margo Saenen

Praktijkcoördinator

Margo Saenen is werkzaam bij Dierenkliniek Orion sinds september 2001.  Door haar jaren ervaring is ze gegroeid tot een bekwame dierenartsassistente.  Ze doet voornamelijk telefonie en onthaal. Ze is ook verantwoordelijk over alle administratieve zaken o.a. personeelsbeleid, organisatie en planning.  In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met haar gezin.

Carolien De Ceuster

Assistente / Domeinverantwoordelijke chirurgie

Carolien behaalde haar diploma als dierenartsassistente in 2012.  Hiervoor studeerde ze drie jaar aan de toenmalige KHK te Geel. Na haar stage binnen dierenkliniek Orion, start ze als vaste werkkracht binnen het team. Na de verschillende facetten binnen de praktijk te hebben doorlopen, richt ze zich op het reilen en zeilen binnen het operatiekwartier. Als ok-verantwoordelijke staat ze in voor het vlotte verloop van de operaties, beheren van de materialen en maken van bestellingen.

 

Naast haar werk als assistente ,vult ze haar dagen met volleybal, voetbal en het plezieren van haar trouwe huisdieren: Romney, Mit en Lou.

Evelien Goyvaerts

Hoofdverpleegkundige

Evelien Goyvaerts is in 2015 afgestudeerd als dierenartsassistente aan de Thomas More hogeschool in Geel. Direct na het afstuderen is zij beginnen werken bij Dierenkliniek Orion. Binnen Dierenkliniek Orion geeft zij de gehospitaliseerde dieren een zo aangenaam mogelijk verblijf en staat zij de dierenarts bij tijdens operaties. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met haar twee katten, Luna en Rostie. Daarnaast is ze bestuurslid van BaDiZo, de beroepsvereniging voor dierenartsassistentes binnen België.

Hannah Hollants

Assistente

Dierenartsassistente Hannah Hollants heeft in haar laatste bachelor jaar stage gelopen bij dierenkliniek Orion omdat de tweede- en derdelijns diergeneeskunde haar het meest interesseerden. Nadat haar stage was afgerond, kreeg ze het nieuws dat ze hier vast mocht komen werken.

Sindsdien zet ze zich binnen Orion hoofdzakelijk in voor het assisteren bij de consultaties. Bijkomend assisteert zij de chirurg mee tijdens operaties waarbij ze de anesthesie van de patiënten in operatie opvolgt.

Eline Govaerts

Assistente

Eline Govaerts studeerde af in 2020 als dierenartsassistente aan de Thomas More hogeschool in Geel. Ze liep in haar laatste jaar stages in zowel België als het buitenland. Tijdens deze stages is ze met een grote verscheidenheid aan diersoorten in contact gekomen en heeft hier zeer veel kennis mogen opdoen. Binnen Orion staat zij in voor het onthaal aan de balie, het assisteren bij consultaties en de verzorging van de gehospitaliseerde patiënten.

Maxime Gullentops

Assistente

Maxime heeft tijdens haar Bacheloropleiding in Geel stage gelopen in onze kliniek. Na dit succesvol te hebben afgerond is ze in 2021 direct aan de slag gegaan als een volwaardige dierenartsassistente binnen ons team. Hierin is ze hoofdzakelijk mede verantwoordelijk voor de gehospitaliseerde patiënten.

Zelf heeft ze thuis 2 adoptiekatten, Nala en Gust die ze in haar vrije tijd ook met liefde verzorgt.

Jana Vandenwyngaerden

Assistente

Jana is sinds mei 2021 ons team van assistentes komen versterken. Na haar diploma te hebben behaald in 2016 aan Thomas More in Geel, heeft ze eerst enkele jaren als verpleegkundige gewerkt in een ziekenhuis. Niet lang daarna besefte ze dat haar passie blijvend in de dierenzorg ligt en is zo bij Orion terecht gekomen. Momenteel kan je Jana voornamelijk terugvinden aan de balie en assisteert ze daarnaast ook tijdens de consultaties. In haar vrije tijd houdt ze zich voornamelijk bezig met haar 3 honden en rijdt ze paard.

Siel van Rompaey

Dierzorgkundige

Siel is enkele jaren geleden bij Orion terecht gekomen door een stage die zij heeft doorlopen tijdens haar middelbare opleiding. Sinds 2021 is zij deel van ons team en staat zij in voor het uitlaten van de dieren en voor de nodige TLC met onze gehospitaliseerde patiënten. Zij is ook mede verantwoordelijk voor de algemene hygiëne en zorgt ervoor dat al ons materiaal continu ter beschikking is.

In haar vrije tijd houdt ze zich het liefst bezig met haar katten, Blue en Lotje en met de verzorging van enkele zorgpaarden.

Stef Mariën

Stagiair dierenartsassistent

Stef begint aan zijn laatste jaar bacheloropleiding in Geel. Als onderdeel hiervan komt hij stage lopen om bij te leren en kennis te maken met de job als assistent.

Hij is al van kleins af aan gepassioneerd door dieren en droomt ervan om dagelijks te kunnen werken met dieren en mee in te staan voor hun verzorging.

Thuis heeft hij 3 konijnen: Twix, Nougat en Muffin, die met veel liefde en knuffels verzorgd worden. Verder is hij ook beste maatje met Flint en Stone, de 2 energieke labradors van zijn meter.