Praktische info

Voortkapelseweg 102
2200 Herentals
Maak een afspraak:
Maandag 8u30-19u
Dinsdag 8u30-19u
Woensdag 8u30-19u
Donderdag 8u30-19u
Vrijdag 8u30-19u
Bereikbaar voor spoedgevallen 24u/24u
BEL: +32 (0) 14 26 11 00

Dierenkliniek Orion te Herentals

Dierenkliniek Orion is een dierenkliniek voor neurologie, orthopedie, medische beeldvorming en interne geneeskunde  bij kleine huisdieren. Na doorverwijzing door uw eigen dierenarts, kunnen patiënten volledig opgewerkt worden in onze kliniek, gaande van klinisch onderzoek, medische beeldvorming tot behandeling, inclusief operatieve ingreep. In onze dierenkliniek beschikken we over een breed gamma aan beeldvormingstechnieken: radiografie, echografie, endoscopie, CT- en MRI-scan. Bovendien kan een patiënt ook enkel doorverwezen worden voor een specifiek onderzoek op advies van de verwijsdierenarts. De verdere behandeling gebeurt dan door de verwijs dierenarts.

BIJ ONS KAN JE TERECHT VOOR:
Bloedanalyse
Chirurgie
CT scan
Echografie
Endoscopie
Hospitalisatie
Interne geneeskunde
Kijkoperaties
MRI scan
Neurochirurgie
Neurologie
Orthopedie
Radiografie
Voedingsadvies
Weke delen chirurgie

Het team van dierenkliniek Orion

Onze ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten staan dagelijks paraat voor de behandeling van uw dier.

Dr. Johan Van Ommen

Dierenarts

Johan van Ommen studeerde in 1991 als dierenarts af aan de RUG. Sindsdien heeft hij zich via tal van buitenlandse bijscholingen bekwaamd binnen de orthopedische-, neurologische- en weke delen chirurgie. Sinds 1991 was hij werkzaam in Dierenartsenpraktijk Het Ganzenpad.
Vanaf 2009 heeft hij deze Dierenartsenpraktijk overgenomen en omgedoopt in Dierenartsenpraktijk Orion. Deze dierenartsenpraktijk heeft sindsdien zich volledig ingezet op de ontwikkeling van de vakgebieden orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie. Daardoor kwam er in 2012 eerst de MRI scanner en in 2014 de CT scanner.
Het was dan ook een logische stap om vanaf 1 augustus 2014 voluit te gaan voor een Dierenkliniek voor orthopedie, neurologie, medische beeldvorming en chirurgie.  Johan is de zaakvoerder van Dierenkliniek Orion en legt zich toe op de chirurgie.

Expertise

 • Beeldvorming
 • Endoscopie
 • Neurochirurgie
 • Orthopedie
 • Weke delen chirurgie

Dr. Kenny Bossens Dipl. ECVN

Dierenarts

Kenny Bossens behaalde in 2010 zijn diploma Diergeneeskunde aan de universiteit Gent. Van 2011 tot 2016 verdiepte hij zich in de neurologie aan de faculteit in Merelbeke. Eerst als praktijkassistent, neurologie, daarna rondde hij een roterend internship af en deed hij een residency op de dienst neurologie. Sinds eind 2018 heeft hij ook de titel van Europees specialist in de neurologie behaald (Diplomate ECVN).

Expertise

 • Beeldvorming
 • Neurochirurgie

DA Britt Vanmal

Dierenarts

Britt Vanmal behaalde in 2014 haar diploma diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent. Direct na haar studie startte ze een roterend internship aan de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke. Vanaf 1 oktober 2015 versterkt Britt het Orion-team. Binnen Dierenkliniek Orion legt Britt zich toe op de interne geneeskunde. Hiervoor volgt zij een Certificate Program aan de European School for Advanced Veterinary Studies.

Expertise

 • Beeldvorming
 • Endoscopie
 • Interne geneeskunde

DA Christophe Verroken

Dierenarts

Christophe Verroken behaalde zijn diploma in 2016 aan het RUG. Sinds 2017 versterkt Christophe het Orion-team. Binnen Dierenkliniek Orion legt Christophe zich toe op de orthopedie. Hij volgde alle cursussen van Orthopaedics aan de European school for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) en is inmiddels met het certificate programma gestart. Daarnaast behaalde hij eveneens het Certificate PennHip  (beoordelen van heupen). In november 2020 start Christophe met de Soft Tissue Surgery courses aan de ESAVS

Expertise

 • Beeldvorming
 • Orthopedie
 • Weke delen chirurgie

DA Sanne Thijs

Dierenarts

Sanne Thijs behaalde in 2013 haar diploma Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Direct na het afstuderen starte ze haar loopbaan binnen een kliniek waar ze 7 jaar ervaring heeft opgedaan in de eerstelijns diergeneeskunde. Door het volgen van verscheidene bijscholingen heeft ze zich ondertussen kunnen toeleggen op de algemene chirurgie, endoscopie en laparoscopie. Vanaf juni 2020 zal ze het team van Dierenkliniek Orion versterken om zich hier verder in te specialiseren. Daarnaast start Sanne vanaf september 2020 ook haar Certificate Program Soft tissue Surgery aan de European School for Advanced Veterinary Studies

Expertise

 • Beeldvorming
 • Endoscopie
 • Weke delen chirurgie

Dr. Kaatje Kromhout PhD

Dierenarts

Kaatje Kromhout studeerde in 2008 als dierenarts af aan de Universiteit Gent. Aansluitend startte zij haar internship Medische Beeldvorming aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de Huisdieren en Orthopedie van de Kleine Huisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde.
Sinds 2009 zorgt zij daar als lid van de CT-MRI-unit voor de dagelijkse onderzoeken en protocollering. In januari 2012 ging zij bijkomend als teleradioloog bij Dierenartsenpraktijk Orion aan de slag. Begin 2016 behaalde ze de graad van doctor in de diergeneeskundige wetenschappen met haar doctoraatsonderzoek getiteld “ Comparison of magnetic resonance imaging and computed tomography for the detection of specific brain and cervical spine abnormalities in small animals”.
Ook bij Dierenkliniek Orion komt de protocollering van MRI’s en CT’s van haar hand

Expertise

 • Beeldvorming
 • CT scan
 • MRI scan

DA intern Pauline De Marez

Dierenarts

Pauline behaalde in 2019 haar diploma aan het RUG. Tijdens haar studies heeft ze zowel binnenlandse als buitenlandse stages gedaan om praktijkervaring op te doen (Canada, Kenia en The United States). Daarnaast is zij op erasmus in Leipzig, Duitsland geweest.

Haar interesse ligt voornamelijk in de orthopedie en interne geneeskunde.
Op 15 juli vangt zij haar internship met veel enthousiasme aan.

Expertise

 • Consultaties

DA intern Thijs Goldewijk

Dierenarts

Thijs studeerde in 2019 af aan de Universiteit Gent. Tijdens zijn studie liep hij verschillende stages om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen.

Hij begint in juli met veel enthousiasme aan een internship bij Dierenkliniek Orion om zich verder te ontwikkelen in alle facetten van de diergeneeskunde.
Zijn grootste interesse ligt bij de chirurgie en orthopedie van de huisdieren.

Expertise

 • Consultaties

Margo Saenen

Assistente

Margo Saenen is werkzaam bij Dierenkliniek Orion sinds september 2001.  Door haar jaren ervaring is ze gegroeid tot een bekwame dierenartsassistente.  Ze doet voornamelijk telefonie en onthaal. Ze is ook verantwoordelijk over alle administratieve zaken o.a. personeelsbeleid, organisatie en planning.  In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met haar gezin.

Carolien De Ceuster

Assistente

Carolien behaalde haar diploma als dierenartsassistente in 2012.  Hiervoor studeerde ze drie jaar aan de toenmalige KHK te Geel. Na haar stage binnen dierenkliniek Orion, start ze als vaste werkkracht binnen het team. Na de verschillende facetten binnen de praktijk te hebben doorlopen, richt ze zich op het reilen en zeilen binnen het operatiekwartier. Als ok-verantwoordelijke staat ze in voor het vlotte verloop van de operaties, beheren van de materialen en maken van bestellingen.

 

Naast haar werk als assistente ,vult ze haar dagen met volleybal, voetbal en het plezieren van haar trouwe huisdieren: Romney, Mit en Lou.

Evelien Goyvaerts

Assistente

Evelien Goyvaerts is in 2015 afgestudeerd als dierenartsassistente aan de Thomas More hogeschool in Geel. Direct na het afstuderen is zij beginnen werken bij Dierenkliniek Orion. Binnen Dierenkliniek Orion geeft zij de gehospitaliseerde dieren een zo aangenaam mogelijk verblijf en staat zij de dierenarts bij tijdens operaties. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met haar twee katten, Luna en Rostie. Daarnaast is ze bestuurslid van BaDiZo, de beroepsvereniging voor dierenartsassistentes binnen België.

Hannah Hollants

Assistente

Dierenartsassistente Hannah Hollants heeft in haar laatste bachelor jaar stage gelopen bij dierenkliniek Orion omdat de tweede- en derdelijns diergeneeskunde haar het meest interesseerden. Nadat haar stage was afgerond, kreeg ze het nieuws dat ze hier vast mocht komen werken.

Sindsdien zet ze zich binnen Orion hoofdzakelijk in voor het assisteren bij de consultaties. Bijkomend assisteert zij de chirurg mee tijdens operaties waarbij ze de anesthesie van de patiënten in operatie opvolgt.